Аварийно отваряне на врати – какво да направите ако не можете да си влезете у дома?

 

Една доста неприятна, но и сравнително често срещана ситуация: Прибирате се уморени от работа и бързате да си влезете у дома, но установявате, че ключовете ви ги няма. Или още по-неприятно: Посягате да пъхнете ключа в ключалката и разбирате, че тя е сериозно повредена от вандали или крадци. В подобни случаи е логично да изпаднете в паника и да предприемете някои неразумни действия.

Кои са правилните решения за действие в подобни ситуации?

Аварийното отключване на входни врати и автомобили е една от основните дейности на специализираните ключарски компании. Фирми като Цайс 51 работят денонощно в делник и празник, именно за да помогнат на хората, изпаднали в подобна беда. Професионалната намеса е еднакво полезна в случаи на загуба на ключовете, при деформация на ключа и при повреда на ключалката.

Загубата на ключове е неприятен момент и хората се опитват да го предвидят, оставяйки резервен ключ при приятели, роднини или на тайно място. Какво обаче могат да направят те, ако наблизо няма резервен ключ или ако той се намира зад заключената врата, където е невъзможно да се стигне в конкретния момент?

На пръв поглед единственото решение е разбиване на ключалката или на цялата врата. Ако подобно решение ви се струва крайно неуместно – не сте сами. За ситуации като тази са създадени специални професионални услуги. Да, те струват пари, но и пестят пари за нова врата и заключващ механизъм. Да не говорим за стреса и неудобството, които ще бъдат спестени.

Аварийното отключване на брави – разбиването на вратата е ненужно

Изправени пред невъзможност да влязат в собствения си имот, хората са изправени пред две възможности – разбиване на вратата или отключване от професионалист. Избирайки първия вариант, човекът разчита единствено на груба сила, в резултат на което върху вратата и касата ще бъдат нанесени фатални поражения.

Такава опция е допустима единствени при неизбежна необходимост, например ако в жилището е оставено само малко дете или болен възрастен, които се нуждаят от помощ. Професионалното отключване е от друга страна по-щадящата мярка. Таксата на ключаря ще бъде в пъти по-ниска от цената на нова врата и заключващ механизъм.

Дори най-спешните случаи позволяват да се действа разумно. Добрите ключарски фирми имат собствени подразделения в почти всеки квартал на столицата и големите градове на страната. Аварийните им екипи са на разположение 24/7. При спешно повикване, те могат да пристигнат на адреса в рамките на 10 – 20 минути.

Как го правят професионалистите?

Когато подадете сигнал, че се нуждаете от аварийно отваряне на врата, към посочения от вас адрес незабавно ще потегли аварийният екип, който се намира най-близо. Служителите на фирмата пристигат отлично оборудвани, за да отключат бравата, без да нанасят никакви поражения върху механизма или вратата и без да безпокоят съседите.

Бързата и акуратна работа на специалистите ще бъде извършена спрямо реалните условия в настоящия момент. Ако ключалката е сериозно повредена от вандали или крадци, те ще ви предложат демонтаж на счупената брава и замяната ѝ с нова. Ключарските фирми могат да ви предложат висококачествен заключващ механизъм с гаранционна поддръжка в оторизиран сервиз на фирмата.

Запомнете: Всички опити да отключите с подръчни средства и силови методи, ще причинят по-големи материални щети и ще усложнят работата на специалиста, който в крайна сметка ще бъде повикан за решаване на проблема. Не се доверявайте на случайни хора от типа „познат на мои познати”. Спестете си всякакви взаимоотношения с криминално проявени лица, специалисти в отключването на всякакви ключалки.


Източник: kliuchove.com

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger