Особености на лазерната епилация при жените



Всяка година в света се извършват около 13 милиона процедури по лазерна епилация. Този факт е показателен какъв възход е достигнала тази технология за премахване на окосмяването. 

Отчитайки интереса към лазерната епилация за жени, екипът на лазерен център Satori предлага една отлична възможност за лазерна епилация в София в своето студио.

Стартът на предпочитанията към този тип обезкосмяване принадлежи естествено на дамите. Техният дял определя цифрите, известни вече от проучванията, за мястото на метода  сред другите начини за премахване на нежеланите косми от всички зони на тялото.


Фактите за особеностите на епилацията при дамите се приемат като база за процедурата изобщо и затова лазерен център Satori смята за разумно да се представят на вниманието на заинтересованите.


 Основни особености на лазерната епилация при жените


Трайна лазерна епилация се постига при навършили пълнолетие дами. Това се дължи на промените в хормоналния фон през възрастта на пубертета. Възниква резонен въпрос: дали методът е ефективен преди тази възраст? Независимо, че такъв избор при момичетата се прави по-рядко, установен е задоволителен резултат даже във възраст преди пубертетната.


Дамите избират най-често да епилират зони на лицето - горната устна, брадичката, бакенбардите и бузите. Това е напълно обяснимо, тези зони са най-деликатните  от женска гледна точка и с най-силно влияние върху критичността към външните несъвършенства.  Дори най-малките косъмчета там създават силен  дискомфорт. Естеството на космите в тази зона е по-различно от останалите зони на тялото и затова са необходими повече процедури. Хормоналният дисбаланс, менопаузата, бременността и кърменето са събития в живота на жената, които влияят силно на окосмяването по лицето. Премахването на всички нежелани косми в тези мини зони носи кардинална промяна във визията на кожата, цялостното излъчване и най-вече на самочувствието.


При някои дами се наблюдава засилено окосмяване, дължащо се на хормонален дисбаланс. Трайното обезкосмяване в такива случаи е във възможностите на лазерната епилация, но се отнася само до окосмяване, което вече се е появило. 85 % от видимите косми изчезват след лазерна епилация, независимо, че са по-плътни и тъмни косми следствие на хормонални заболявания. Премахването на такъв тип окосмяване върви заедно с лечение на хормоналния проблем, което се отразява на цената на лазерната епилация.


Чувствителни зони при жените като горната устна, интимните зони, ареолите могат успешно да бъдат третирани с лазер. Не представлява никаква опасност третирането на зоната около яйчниците. Лазерният лъч не може да проникне до нито един вътрешен орган и затова опасност от безплодие заради лазерна епилация на интимната зона не съществува.



 Трайност на лазерната епилация при жените в сравнение с мъжете


Процедурите са еднакво ефективни и дълготрайни при мъже и жени. Разлики се получават заради типа кожа и типа окосмяване, а не толкова заради пола. Това се отразява видимо в цените на лазерната епилация. 

Различието идва от необходимостта от повече процедури при мъжете заради разликите в структурата на космите при двата пола, а оттам и по-скъпата крайна цена на метода при тях .



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger