Какво да имаме предвид, когато кандидатстваме за кредит



Кредитът е чудесен инструмент, който ви гарантира осигуряването на пари за всякакви цели, включително и закупуване на желания продукт в момента. Не е необходимо да чакате, докато съберете необходимата сума, можете да имате всичко веднага.

Освен това, да спести човек например за нов автомобил или жилище, не винаги е възможно, защото в наше време е изключително трудно да се събере необходимата сума. Както се казва инфлацията не спи и средствата бързо се обезценяват. Разбира се, съществува и друг развой на нещата – тъкмо сте събрали парите, които ви трябват, но продуктът, за който сте спестявали толкова време, значително е увеличил своята цена.

Кредитът може да ви помогне много за осъществяване на вашите мечти. Но не всичко е толкова лесно, колкото вероятно изглежда на пръв поглед. Ако вземете кредит, трябва да помислите и за неговото връщане.

Дори често се случва така, че трябва да се върнете доста повече, отколкото първоначално сте получили. Това е съвсем нормално и логично, тъй като кредиторът, който дава заема, никога не губи. Напротив, той се стреми да получи максимума за своята услуга.

Какво да правим? Как да вземем кредит възможно най-изгодно, за да не станем заложник на непредвидените обстоятелства?


Ето няколко полезни съвета:

Винаги предоставяйте вярна и точна информация на финансовата институция.

Ако се съмнявате дали сте разбрали правилно някоя точка, помолете за разяснения. Не трябва да се шегувате с банката относно доходите си или имуществото. Ако умишлено измамите потенциален кредитор, той ще загуби доверие към вас и няма да можете да вземете заем при благоприятни условия.

Цената на заема зависи от взетата сума, лихвите по него и от времето, за което ще върнете кредита. Колкото по-кратък е срокът на кредита , тоест колкото по-бързо плащате на банката, толкова по-малко ще се оскъпи кредита. Вашата цел е бързо да спечелите необходимата сума пари и да изплатите заема. Важно е да знаете как се изчислява лихвата във всеки един конкретен случай.  

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger