Всичко за кремация на домашни любимци

По всяка вероятност знаете, че кремацията на домашен любимец, е единственият хуманен и законен начин да се разделите с животното, което толкова много обичате. Погребенията на кучета, котки и други в България се незаконни, тъй като има опасност от разлагане на трупа, което може да доведе до болести на хора или друг вид животни. Ето защо лицензираните крематориуми, са сред най-търсените в днешно време, когато настъпи последния час за животното.

Какви са цените за кремация на домашни любимци?

 

Цената за кремация на домашни любимци от Petcremation или друг крематориум, зависи най-вече от услугата, за която желаете да платите. Имате на разположение два варианта, като при единият любимецът Ви ще бъде кремиран сам, и ще можете да присъствате на изпращането му. В услугата влиза транспорт и предаване на урна с пепелта. Това е по-скъпата, но по-удобна възможност за кремиране, тъй като не Ви се налага да чакате дълго време, а и можете да гледате всичко.

Груповата кремация пък е по-евтиния вариант. Думата групова не означава, че вашето животно, ще бъде изгорено в обща пещ с други животни. Просто се дава дата, в която се събират повече от няколко трупа, а всички те се горят в индивидуални пещи и отново получавате пепелта на кучето, котето, зайчето или птичето. Тук обаче личното присъствие на стопанина не е позволено.

Защо да платя за кремиране на домашен любимец?

 

Най-важното е, че по този начин засвидетелствате любовта и почита си към животното. То ще бъде кремиране и прахта му ще Ви бъде предадена. Вие можете да съхраните тази пепел или да разпилеете урната, където пожелаете. Термичната обработка на труповете не позволява разпространението на зарази и болести и за това се води, че е един от най-хуманните начини да кажете последно сбогом на любимото Ви същество.

Разбира се, с оглед на всичко това, не бихме казали, че кремацията е скъпа процедура, а в същото време е полезна за Вас и нуждите ви. Надяваме се, че няма да се налага скоро да търсите такъв вид услуга, но ако това стане, не се колебайте да я изберете и предпочетете пред други методи.

 

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger