Да очакваме ли „уау“ ефект от протеина?


Всички фитнес инструктори повтарят постоянно кои са трите основни хранителни макронутриента: протеини, въглехидрати и мазнини. В тази група спадат още фибрите и водата, но те често остават забравени от трениращите.

Основното нещо, което може да се каже за групата на основните хранителни вещества, е това, че те ни поддържат живи. Грижат се за нормалното протичане на основните жизнени процеси в тялото.

Храната, богата на трите основни макронутриента, дава на тялото ни необходимите му калории, участват в изграждането на мускулната маса, възстановяват тъканите и поддържат телесната температура. Поддържат синтеза на хормони и ензими, което пък от своя страна влия върху цялостния ни ритъм на живот.

Какво е протеинът?


Като за начало, ние трябва да се научим да правим разлика между протеин като хранително вещество и протеин като хранителна добавка. Различия има и те са основополагащи за по-нататъшната информация, която трябва да възприемете.

Най-лесният начин за правенето на разлика между двете е, че не можете да си купите протеин като хранително вещество, но протеин като суплемент можете да откриете в безкрайното разнообразие от хранителни добавки в онлайн магазина на FitnesHrani.com.

Ако трябва да научите едно нещо за протеина, то това е, че веществото е вид храна и като такава, тя се преработва бавно от организма, възприема се още по-мудно, а най-бавно се забелязват резултатите от наличието ѝ в тялото.

Всъщност, думата „протеин“ е чуждица. В българския език тя е заместена от „белтъчини“. Няма значение коя от двете думи срещнете, бъдете сигурни, че става въпрос за едно и също вещество.

Както и да го наречете, тези вещества трябва да се стремим да приемаме главно чрез храната, а не единствено под формата на хранителни добавки. Те не са „пряк път“ към добре изваяното тяло и колкото по-бързо го осъзнаем, толкова по-малко „грешни“ пари ще изхарчим по всевъзможни тубички.

Какъв ефект да очакваме?


Директният отговор е: „със сигурност не чакайте пълно преобразяване“. За жалост, твърдения като „Без зоб си микроб“ са верни.

Протеинът може да е вкусен, да ухае приятно, да се чувствате заредени от него, но със сигурност няма да ви направи толкова „нацепен“, ако чакате само на изварата, пилешкото и суроватъчната пудра. Грозната истина е, че няма „уау“ ефект без сутрешен крос или малко набирания преди работа.

Сега не си мислете, че ако изпивате по пет протеинови шейка дневно, за един месец ще направите 40-сантиметрова ръка. При тренировките камъкът се дълбае не със сила, а с постоянство.

Най-добрият и сигурен път към постигането на добре изваяно тяло е да посетите онлайн магазина на FitnesHrani.com, да закупите предпочитания от вас вкус на протеинова пудра. Следващата стъпка е да се въоръжите с много търпение и да започнете още днес да се превърнете в скулптор на собственото си тяло.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger