Защо да построим дървената къща през зимата?

Жилищното строителство е зависимо от много фактори. Ако сте решили да строите къща през зимата, това изисква да спазвате стриктно технологията и стандартите в строителството. Много хора мислят, че къща може да се строи само през топлите месеци. Но всъщност това може да стане по всяко време на годината. До голяма степен това е възможно, благодарение на съвременните технологии.

Експертите посочват два строителни сезона: Първият е от април до декември, а вторият - от ноември до май. С добра подготовка и достатъчно място за съхранение на строителните материали, спокойно можем да изберем вторият сезон. Строежа на къщата през зимата си има своите предимства. Например, по това време на годината цената на строителните материали или машини под наем - е по-ниска. Освен това дървения материал в този период има ниско съдържание на влага, което го защитава срещу деформация и му осигурява равномерно свиване. А довършителните ремонти могат да се извършат веднага след приключване на строежа през пролетта. И още едно предимство - почвата е по-малко чувствителна към основите на строежа.

Разбира се, да строим през зимата си има и своите недостатъци. Те засягат най-вече това, те трябва да се използват специални технологии, които да работят дори и в студа. Но въпреки това, много строителни фирми биха ви препоръчали да започнете работа по изграждането на дървена по време на зимния сезон.

Опитните специалисти препоръчват основите да се положат през есента, тъй като през зимата е необходимо да се вземат допълнителни мерки. По-специално, за да се осигури отопление на работната площадка и бетона, който в противен случай няма как да получи необходимата здравина. Ако все пак решите да излезете бетона по време на студения сезон, трябва да обърнете внимание на специални добавки към цимента, за да получите така наречения " зимен бетон ".

IMPRESS DESIGN
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger