Рефинансиране на кредит. Начин да задържиш текущите си клиенти или да привличане на нови.




В последно време кредитните институции предлагат услугата – рефинансиране на кредит. Това е начин да задържат текущите си клиенти или да привлекат  нови. Какво представлява рефинансирането и изгодно ли е то? Възможно ли е при рефинансирането на кредит после да се получи по-неизгоден краен резултат? Истината е,  че е добре да се внимава преди да се пристъпи към решение. Рефинансирането е замяна на един кредит с друг, който покрива стария и ви дава още една сума на разположение. Условията обаче стават различни, т.е. не се припокриват с първите кредитни условия. Такса, лихва, размер на главница и срок са изменени и договорът като цяло може да бъде доста различен.

 Има разнородни видове рефинансиране. 


Една от възможностите е да обедините няколко кредита в едно. Така получавате възможност за по-добри условия, като по-малка такса или по-ниска лихва. Друга възможност е фирмата кредитор да отпусне по-голяма сума за вас и с нея да покриете остатъка от задълженията си. Има и трета възможност - да рефинансирате кредита си с помощ от друга финансова институция различна от вашата. Банка или пък фирма за бърз кредит например.


Отново се връщаме към въпроса - трябва ли да внимаваме, когато рефинансираме стар кредит? 


Категорично да е нашият отговор. На първо място ще има допълнителни такси, за които трябва да попитате или да прочетете в договора. Рефинансирате ли кредита си от друга финансова институция, различна от вашата, ще преминете през специални проверки. Ще бъдете проверени в Националния осигурителен институт, Националната агенция по приходите и Централния Кредитен Регистър. Докажете ли отново доходите си, ще бъдете одобрен от новия кредитор по същата процедура като предния път. Ползвате ли стария си кредитор, от вас ще се иска да сте били редовен при изплащането на предишните вноски. Преди да вземете решение кой начин да изберете помислете добре, за да не изпадате в затруднени ситуации след това.

Източник: creditportal24.com/bg

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger