Луксозни интериори, на които да обърнете внимание


Луксът е изключително неясен термин. За някои хора това е свързано с естетическо, докато за други е свръх задоволяване. Но когато става въпрос за интериорен дизайн, всички можем да се съгласим, че „луксът“ всъщност е начин на живот.

Концепцията за луксозен интериорен дизайн може да бъде постигната чрез различни стилове, всички те внасят нещо ново във визуалната част на дома си. Постигайки луксозност в дома си не е лесна задача, а обръщането към дизайнери, било то за цялостни интериори или спални, бани и кухни по поръчка е повече от желателно. А сега нека поговорим за няколко стила в интериорния дизайн, които постигат безпроблемно луксозния изглед на жилището.

Класически лукс

Неокласическият стил на интериорен дизайн е вдъхновен от гръцката и римската архитектура. Той се отличава с величието, което е характерно за тези вековни дизайни с добавяне на модерни елементи. Стилът включва елементи като оформяне на стени (покритие), високи стълбове и пиластри, грандиозни тавани, гръцки ключове, дизайн на яйца и други с помощта на съвременни материали. В такива интериорни дизайни се използват предимно бели цветови схеми с грандиозен полилей или таван.

Викториански лукс

Викторианският стил на интериорен дизайн подражава на архитектурата, използвана във викторианската епоха. Това включва еклектичното възраждане на други исторически стилове, включително гръцки, римски, барок, рококо и др. В наши дни този стил се използва с няколко съвременни нюанса, за да създаде невероятен луксозен интериорен дизайн. Подходящ е най-вече за вили или мезонети или дори просторни къщи.

Традиционен лукс

Традиционната версия на луксозния интериорен дизайн използва силни дървени акценти и топли цветове. Грандиозността на този стил идва от епичните детайли. Има огромен акцент върху дърводелството, детайлните резби и орнаменти, заедно с изработените мебели. Тези спецификации може да изглеждат много неясни, но когато се съчетае с топло осветление и големи осветителни тела, ще получите нещо наистина феноменално.


Бароков лукс

Бароковият стил е буквално движение, което се налага, за да се противопостави на простотата и остротата, възникнали, когато религиозните екстремисти премахват от църквите всякакъв декор – без никакви скулптури, произведения на изкуството или декорации. Сградите от онази епоха са изключително строги и сурови. Този стил има смели, ярки цветове, интензивен максимализъм, силни картини и скулптури, заедно с топли цветове.



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger