Ръководство за избор на най-добрата подова настилка за вас


От бамбук, през ламиниран паркет до килим и винил - разберете кое е най-доброто решение за всяка част от дома ви. Когато тръгнете на пазар за ново подово покритие, уверете се, че сте направили своето проучване, спрямо помещенията, начина ви на живот и бюджет. По този начин, ще имате най-голяма полза и новият ви под ще бъде страхотен по-дълго.
1. Килимът - мекота и топлина в дома
Килимът е идеален избор за стаи, в които искате да имате удобна, мека повърхност, като всекидневни, коридори и спални. Те могат да бъдат изтъкани от изкуствени влакна или естествени материали като вълна. И двете имат плюсове, а правилния килим е особено важен в случай на алергии. В допълнение към мекотата и удобството, килимът може да допринесе за звукоизолацията, което го прави по-добър избор за апартаментите, където шумът от твърдите подове може да създаде неудобство за вас или съседите.
2. Изберете ламиниран паркет за атрактивен и естествен вид

Ламинираните паркети се отличават с вида си на дървесина и са едни от най-популярните подови настилки. Техният декоративен слой е напоен с пластмаса или смола, съединени с твърда вътрешност и с някакъв вид подложка, за да се предотврати изкривяването на пода. Най-подходящите места за ламиниран паркет са кухнята, всекидневните и трапезариите. Тъй като изображението, отпечатано върху хартиения слой, всъщност представлява снимка, ламинираните подове наистина изглеждат като камък, дърво или друг естествен материал, без да носят притеснения за цената и издръжливостта си. На пазара се предлага наистина голям избор от модели, но ако търсите отлично качество на топ цени погледнете в каталога на Лерос ЕООД на https://leros.bg/продукти/паркети.





3. Масивният паркет е актуален и лесен за поддръжка
Той има по-голяма продължителност на живота от останалите видове подови настилки и може да бъде преработен много пъти или да бъде боядисан, за да промени външния си вид. Масивният паркет не се препоръчват за помещения като кухни, въпреки че някои по-нови видове са по-стабилни и могат да се използват и там, като все пак се опитвате да минимизирате мокренето му.

4. Бамбукът е силен и гъвкав
Бамбукът е естествен материал за подови настилки, който притежава много от свойства на дървените паркети, въпреки че е произведен от вид трева. Това растение е възобновяем ресурс, който израства за кратък период от три до пет години - много по-бързо от дърветата, на които може да им отнеме двадесет години или повече, за да достигнат зряла възраст. Лесно се поддържа и е малко по-устойчив на вода и петна от повечето видове дървен паркет. Бамбукът е по-твърд и по-издръжлив от традиционния дървен материал и напоследък набира популярност.
5. Винилът е с дълъг живот и издръжлив към петна и надраскване
Виниловите подови настилки са издръжливи и пасват на всяко помещение в къщата. Обикновено се предлага на листове или плочи. Виниловите подове са популярен вариант сред много собственици на жилища, особено за кухни и бани. Подобно на линолеума, е устойчив на вода и петна. Освен това е универсален и предлага добра продължителност на живот, спрямо цената си. Винилът се усеща по-мек и по-топъл под краката и често се предпочита пред теракота от хора с малки деца, поради съображения за безопасност.






6. Хибридните подови настилки имат вид и усещане за дървесина, но са водоустойчиви
Това е комбинация от най-доброто от ламинат и най-доброто от винила. Многослойната хибридна настилка е естествено водоустойчива, така че тя може да бъде монтирана в мокри пространства, като например кухни, бани и перални помещения, където ламинат не може да се използва. Благодарение на трайната си текстурирана повърхност, многослойната хибридна настилка изглежда като дървен или ламиниран паркет, но без недостатъците им. Това е истински хибриден продукт. Използвайки специална технология за производство, повърхностният слой на всяка дъска е завършен със защитно покритие, щамповано с текстурирана дървесина.
7. Плочките са дълготрайни и хипоалергенни
Керамичните плочки са използвани от хората от повече от четири хиляди години. В древните цивилизации в Египет, Гърция и Рим, са се монтирали в обществени сгради, храмове и къщи на важни граждани. Фактът, че плочките често са намирани почти непокътнати при разкопки, е доказателство за трайността им. Особено подходящи са за кухни, бани и помещения за комунални услуги. Може да не са най-евтиният вариант за подова настилка, но те ще издържат много години, ако се грижите за тях.
8. Подложката е добра инвестиция
Подложката често е допълнителна екстра, когато разглеждате опциите за подови настилки, но тя е неразделна част, която допринася за това как подовата настилка се усеща, износва и изглежда. Правилната подложка ще увеличи комфорта и живота на повечето настилки с до 50%. Тя действа като консерватор на енергия, абсорбатор на звука и амортисьор.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger