Какво търсят дистрибуторите на бързооборотни стоки при нова продуктова линия?


Партньорството ви с дистрибутори на бързооборотни стоки трябва да бъде взаимно изгодно споразумение. Вашата работа като производител е да решите кои от тях могат най-добре да задоволят вашите нужди. Също толкова важно е да се уверите, че представяте продуктите си по най-атрактивния начин.
В края на хранителната верига, търговците на дребно са доволни от мисълта, че ще имат постоянно снабдяване с най-качествените продукти, които ще се харесат на потребителите. Тъй като удовлетворяването на исканията на търговеца е задача на дистрибутора, е лесно да разберете защо са толкова нетърпеливи да достигнат до най-новите и най-добрите продуктови линии.
Поемането на продукт от чисто нов бранд, води до висок риск - такъв, който се споделя
между дистрибутора и търговеца на дребно. Въпросите за качеството, производството и
реакцията на клиента, могат да повдигнат някои съмнения. Тъй като знаем, че новите продукти лесно могат да се превърнат в следващия хит, който ще се разграбва от рафтовете, нека да обсъдим заедно с дистрибуторите набързооборотни стоки от Загора Груп БГ няколко неща, които са от съществено значение за дистрибутора, така че да дадете на продукта си летящ старт.

Съвместим ли този продукт с текущия ни инвентар?

Дори и да предлагате една революционно нова продуктова линия, дистрибуторът ще мисли за разходите и печалбата си. Ако ще му отнеме много време и пари, за да го наложи на пазара, да обучи персонал, който да го продава и да го транспортира, дистрибуторът може да реши да не приеме офертата. Ако се подготвите добре, относно всички въпроси, свързани с "какво ще стане, ако поема продукта ви" по време на първоначалната ви презентация, ще имате най-голям успех. Трябва да го убедите, че предлагането на стоките ви ще му донеса печалба.

Атрактивен ли е продуктът?

Съдейки по опита си с пазара и обратната връзка, която дистрибуторът получава от настоящите си търговци на дребно, той ще претегля вашите продукти спрямо търсенето и очакванията на потребителите. Преди да започне да го продава тестово, ще го постави на рафтовете в търговските обекти, редом до селекции от известни марки на съпоставим продукт, и ще се опита да анализира реакцията на клиентите.
Новите продукти трябва да имат всички качества на неустоим бестселър. Ще бъде ли лесно да се определи стойността на вашия продукт? Опаковката му атрактивна ли е? Може ли да привлече широка аудитория? Цената му е реална ли е, в сравнение с тази на подобни продукти? Отговорете на тези въпроси лично за себе си, опознайте конкуренцията си и направете възможното, за да се отличите от тях.

Подготвени ли сте да преминете през маркетинговия процес?

Маркетингът може да бъде скъп, особено ако стартирате с продукт от нова, неизвестна марка. Дистрибуторът на бързооборотни стоки няма да иска да инвестира много в разработването на стока, която не може да издържи на разходите за маркетинг и реклама, тъй като за да го наложи на пазара, това му отнема време, средства и рекламни материали.
Дистрибуторът ще търси доказателства за това, че вашият продукт е популярен. Вероятно ще  използват резултатите от независими търговци на дребно, които вече продават стоката ви. Ако продуктът в момента не се предлага на национално равнище от независими търговци на дребно или чрез независими дистрибутори, това може да е най-добрият първоначален начин за пускането му на пазара като нещо ново.

Дали компанията ви има план?

Бизнес планът е необходимост, която не можете да избегнете. Дистрибуторите ще поставят под въпрос силата му и способността ви да се придържате към него с течение на времето. Те ще оспорят вашата лоялност и опит, за да са сигурни, че имате ясно разбиране за това, което е нужно, за да движите успешен бизнес.
Дали бизнес планът ви показва силна маркетингова стратегия? Обръща ли внимание на нуждата от качествено производство? Може ли да докаже, че финансовите ви ресурси са достатъчно силни, за да издържат на приливите и отливите на потребителското търсене? Способни ли сте да изпълнявате големи поръчки?

Можете ли да предоставите референции, в подкрепа на претенциите си?

Докладите, статистическите данни и проучванията са страхотни, но нямат нищо общо със солидните референции. Дистрибуторите на бързооборотни стоки могат да поискат списък на хората или фирмите, които стоят зад вас, фирмата ви и вашия продукт. Той поема много рискове при стартирането на нови партньорски отношения. Затова директните препоръки могат да му помогнат да ви се довери по-лесно.


Продажбите са крайната цел. Ако можете да покажете, че вашият продукт се продава добре, размерът на риска за дистрибутора е значително намален. 
Колко привлекателна е офертата?
Ако дистрибуторът все още проявява интерес, след като е оценил всичко по-горе, следващото нещо, което трябва да имате предвид, е сделката, която ще сключите. По същество, вашето предложение трябва да описва всички услуги, които очаквате дистрибутора да ви предостави и компенсациите ви към него, в замяна на опита му.
Докато оценява сделката, дистрибуторът може да иска да се запознае със системата, по която работите в момента. Целта му е да намери компания, с която да се работи лесно. Имате ли отделен портал, предназначен за комуникация с дистрибутора? Предлагате ли денонощен интерфейс, който може да помогне при поръчките, доставката и фактурирането? Можете ли да предоставите подкрепа за продажбите като информация за продуктите, ползите му и рекламни брошури?

Как ще реагират търговците на дребно на ценообразуването?

Като производител ще трябва да помислите как всеки ще печели от продажбата на вашия
продукт. Това изисква тристепенен ценови план:
 А. Разходи за дистрибутора
 Б. Разходи за търговец на дребно
 В. Разходи за клиента
Това са само основите. Дистрибуторът също така ще обмисли разходи като пускане на реклами в печатни издания, каталози и мейл кампании.
Искам ли да работя с тази компания?
Преди всичко, дистрибуторът ще ви оцени на лично ниво. Да се ​​прави бизнес с
компания е важно решение. Това партньорство трябва да се основава на взаимно разбирателство и уважение. Ако сте приятна личност и се окажете амбициозен, разбран човек, процесът на структуриране няма да изплаши дистрибутора. Никой не иска да прави бизнес с някой, който е нахален, ограничен или твърде взискателен. 
Никога не е късно да се занимаете с изграждането на тези лични отношения, преди да преминете към следващата си голяма идея!
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger