Реклама в Google AdWords

Реклама в Google AdWords е като реклама по целия свят от удобството на офис стола ни. Възможността да достигнем до много милионна аудитория, чрез няколко клика с мишката не е за изпускане. Именно това ни предлага тази рекламна платформа. Тя може да бъде много евтина, успешна и лесна, стига да знаем как да го постигнем. Онлайн рекламата в последните години стана предпочитан метод, но предпочитанието на специалистите към рекламата именно в Google AdWords е показател за ефективността й.

Какво прави AdWords предпочитан канал за рекламни послания?
В интерес на истината рекламирането, чрез гиганта сред търсачките и най-популярната такава Google, само по себе си е атрактивна опция. Но не това го прави предпочитан канал за рекламни кампании, а неговата максимална конкретика, лесно управление, достъпност от масовия потребител и надеждни методи за измерване на ефективността. Познавайки не усложнената функционалност на този метод, всеки притежател на бизнес, бил той голям или малък, може да изведе максимални ползи от процеса по рекламиране. Доброто познание, би ви довело и до максимално добри резултати!

Основа на Google AdWords
Основата на тази реклама и механизмът и на действие е ключовата дума или фраза. Колкото по тясно свържете рекламата си с ключовата си дума, а не само съдържанието на сайта си, толкова по-успешна рекламна кампания ще изградите. Всъщност процеса е изразен в три стъпки – сайт и съдържание свързано с ключова дума или фраза; ключова дума или фраза свързана с рекламна кампания; рекламна кампания свързана с търсенето на потребителите. Изпълнението на тези три стъпки, води до успех в рекламните ви кампании и това се забелязва от най-популярната търсачка, повярвайте! Резултатите са по-евтини цени за клик, повече трафик и повече популярност.

Широко правена грешка от мнозина в България е създаването на до две групи с ключови думи. В тях се вкарват всевъзможни свързани и не до там свързани ключови думи, за една рекламна кампания. И сега най-голямата грешка, свързваме рекламата на сайта си с една от групите ни с ключови думи, а не със строго определена ключова дума. До тук с успешната реклама, думите в групата няма как да са толкова тясно свързани с определената цел на рекламата ни! Следователно Реклама в Google AdWords ни струва по-скъпо за клик, отколкото ако е по-релевантна и ефективна. Нищо, че сме на по-предни позиции, от това нямаме никакъв ефект, ако не задържаме потребителите.

Тежката оценка на Google AdWords
За да определи, къде да изкара сайта ни търсачката си има строги методи, за работа и измерване. По свързаността на рекламата ни с тази на ключовата ни дума и сайта ни, гиганта определя и позицията на рекламата ни, като цяло. За целта използва инструмента наречен keyword density. Той измерва, колко пъти ключовата ви дума се среща в рекламата ви и в сайта ви, следователно определя и релевантната й част. Ако сте включили ключовата дума към заглавието на рекламата си и към нейното съдържание, а на всичко отгоре я има и в сайта ви, то AdWords ви дава по-висок рейтинг. Ако искате добра реклама, значи искате добра оценка от  Google.

 Реклама в Google AdWords си казва тежката дума почти моментално, при този вид реклама или сте добри или сте посредствени, а второто не ви е от полза, така че по-добре бъдете добри!


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger