Защо да изберем LED осветлението за нашия дом?

студена LED светлина 6000К
Вече LED крушките светят на много места, а причините за това са много.

Знаете ли защо ги виждаме все повече и повече?

Защото LED крушки издържат най-дълго от всички останали крушки.LED крушки могат да светят до 50 000 часа, (това са близо 8 години). Този живот е два пъти повече от този на флуоресцентни крушки и 20 пъти повече от обикновените крушки.Те са енергийно ефективни.

Обикновената крушка губи 90% от енергията си в топлина, използвайки едва 10% от енергията си за светлина. Тоест вие плащате за отопление с крушки. LED крушките преобръщат тази статистика наопаки, като само едва 10% от енергията им се губи в топлина. Не само това, те са и по икономични работят с 10-20% от мощността на крушките с нажежаема жичка.

LED крушки могат да бъдат направени в широк спектър от цветове, с което се намаляват производствените разходи. Също така осигуряват по-надеждно и по-ярко на цвят осветление, отколкото обикновената крушка.
Цветната температура (измерва се в Келвин(К) ) при LED крушките варира от 2700K до 6000K.


топла LEDсветлина 3000к
Нормалната светлина, която използваме в домовете си, е около 3000K и се нарича топло бяла светлина. При LED осветлението имаме възможността да поставим и по-студена светлина, която се препоръчва за работни помещения - офиси, складове (дневна светлина) -4500К. 

Студена светлина, е тази с цветна температура 5500-6000К. Студена светлина не трябва да се използва в помещенията за отдих – дневни, спални и други. Тя е предназначена за улично осветление,бани и тоалетни. 

Друго предимство на LED крушките е че те не бръмчат(жужат) и не трептят, работят в мълчание.Те са изключително безопасни.

С толкова малко енергия  за топлина и толкова малко електричество използвано като цяло, LED крушките не се нагряват и няма опастност от изгорени крушки или подпалени абажури. Те са изключително здрави, обикновено при тях няма стъкло, което да се счупи, както и няма нажежаема жичка, която да се повреди при вибрация (при пренасяне например).

Още едно от предимствата на LED крушките е че могат да са с насочена светлина, могат да се използват без допълнителни рефлектори или лещи, което означава по-малко загуба на светлина и по-ниски разходи за нея.

Също така LED крушките не променят цвета си.

Без значение колко години е работила, ЛЕД крушката ще свети с един и същи цвят през целия си живот, докато крушките с нажежаема жичка пожълтяват и се замъгляват.

LED крушки не съдържат живак, както обикновените крушки, те ще надживеят техните старомодни братовчеди.


Изброените предимства доказват че Лед осветлението е незаменимо, затова преминаването на LED осветление е ясно като бял ден.

Ние ви съветваме да не купувайте LED крушки с недоказан произход и сертификати поради две основни причини:

   Индексът на цветопредаване (Color Rendering Index, CRI) за дома e необходимо да бъде над 80, защото в противен случай е много вреден за човека и ще влияе на настроението му. Продуктите без СЕ сертификат не гарантират тези важна характеристика, както и останалите, касаещи предимно постигнатата осветеност и разход на енергия.

   Възможни са смущения от непозволени радио излъчвания, които биха действали върху вашата музика, радио и озвучителна техника.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

6 април 2016 г. в 9:42

Очаквайте скоро и статия свързана с лед лентите.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger