Колко време издържат акумулаторите?

Без добър акумулатор, дори най-добрата кола може да изглежда като една купчина метал. И както всяко нещо на този свят, дори акумулаторът има срок на годност.

Според начина на употреба и някои други фактори, които ще споменем по-долу, акумулаторът би могъл да сдаде багажа още на първата година. Но има и такива, които издържат спокойно по 5 години, даже и повече.

Колите притежават множество части, които имат нужда от мощност, за да работят добре. След определен период от време, акумулаторите се износват и имат нужда да бъдат презареждани. Но след още повече време е възможно да опрем до момент, в който дори зареждането на акумулатора ни да не може да го съживи! В такива случаи се налага да закупим нов, с доказано качество и гаранция, а голямо разнообразие от такива акумулатори можете да откриете в 100ampera.com.

Акумулаторите най-често се дуелират на два фронта, от една страна да снабдят колата с необходимата мощност и да живеят възможно най-дълго. А от друга страна да осигурят нужния електричен ток, за да проработят всякакви допълнителни екстри. Докато съвременните технологии допринасят за по-доброто оборудване на акумулаторите, така че да излъчват повече мощност, то нарастването на енергийната консумация в последните модели автомобили ни връща на изходна позиция.

Съществуват няколко различни фактори, които оказват влияние на живота на акумулаторите. Качеството на батерията и нейната употреба, зависят от възможностите на колата. Средната приблизителност на живота на стандартен акумулатор в днешно време се определя на около 5 години. Като  продължителността дали да е повече или по-малко, зависи от някои основни фактори.

Метеорологични особености

Голяма част от акумулаторите се предлагат със своите климатични спецификации. На акумулаторът е отбелязана минималната температура, при която той може да работи, без да дава смущения. Така че, ако живеете в студен район, то батерията, от която ще имате нужда трябва да бъде такава, която да е пригодена за ниски температури. Много хора по света закупуват кола, докато живеят в област с топъл климат. Но в един период от живота си решават да се преместят в по-студен район. В това няма нищо лошо, но не и за акумулаторът! Точно в този момент той започва да прави проблеми. За това, трябва да имате това в предвид!

Употреба

Прекомерната употреба на акумулаторът ви, ще доведе до нейния по-бърз край. Така че, не го тествайте излишно. Изключвайте фаровете и светлините, когато нямате нужда от тях. Същото важи и за радиото и всякакви други мултимедийни или допълнителни екстри, които имат нужда от електричен ток. Това важи изключително много особено когато колата ви не е в движение. Ако държите всички части на колата, които се нуждаят от мощност включени, това гарантира бързото изтощаване на вашият акумулатор.

Износване на акумулатора

Начинът по който презареждате и изтощавате акумулаторът оказва влияние на неговия срок на годност. Всеки път когато акумулаторът се изтощи настъпва износване на метала в оловните плочки. Ако не зареждате батерията за дълъг период от време, настъпва процес наречен „сулфатиране“, който може да доведе до перманентна повреда. Други фактори, на които трябва да обърнете внимание са свързани с начина по който се поставя батерията. Неправилно ситуиран акумулатор може да бъде опасно разтърсен и повреден при по-лоши пътища.

Поддръжка и експлоатация

Редовната и прилежна поддръжка на акумулатора, гарантира неговия по-дълъг живот. Всеки път когато карате колата в сервиза, трябва да сте сигурни, че автомонтьорът е обърнал обстойно внимание на акумулатора. Той има нужда да бъде почистван, за да се оптимизира употребата му, така че да не прави проблеми за в бъдеще. Водата в акумулаторът трябва да е на необходимото ниво. Също така се уверете, че акумулаторът е напълно зареден когато прибирате колата си от сервиз.

Тези фактори, които споменахме по-горе са само някои от още много, които съществуват. Но спазвайки ги, те са напълно достатъчни, за да гарантират живота на вашият акумулатор. Акумулаторът е химично-електрично устройство, което се нуждае от редовна профилактика, за да гарантира своята оптимална дейност. Така че, не игнорирайте ремонтните дейности и поддръжка по колата ви, защото те гарантират животът на вашият акумулатор.
В противен случай се настройте, че в най-скоро време ще трябва да инвестирате в покупката на нов акумулатор. В каталога на 100ampera.com ще откриете голям избор доказани марки акумулатори с високо качество и на достъпни цени.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger