Всичко за ЛЕД лентите


Вече модерното ЛЕД Осветление намира все повече привърженици и вероятно за това зачестиха въпросите на нашият мейл за практически съвети относно изборът, свързването и монтажът на новозакупеното ЛЕД осветление.

За това решихме в тази статия да дадем няколко практични съвети за най основните неща,които би трябвало да знае всеки домашен майстор желаещ сам да избере и инсталира своето ЛЕД осветление.

В тази статия основно ще се спрем на различните видове ЛЕД ленти и техните особености.

ИЗБОР на ЛЕД ЛЕНТИ

В момента на пазара се предлагат няколко типа ЛЕД ленти като основната им разлика е в типът диоди които са използвани за изработката им.

ВИДОВЕ ЛЕД ЛЕНТИ:

- SMD3528 По-евтини са ЛЕД лентите изработени с диоди тип SMD3528 характерното за този тип диоди е че са с по-малка мощност и излъчват по слаба светлина. Най често от този модел лента се срещат в следните цветове: Студено бяла и Топло бяла, но ги има и в цвят жълто, червено, зелено и синьо.

- SMD5050 По-скъпи и съответно по-хубави са ЛЕД ленти с диоди SMD5050 освен че излъчват по-силна светлина на базата на този диод могат да се правят и ЛЕД Ленти които сменят цветовете си - така наречените  RGB Ленти От този модел също се предлагат едноцветни ленти.




И двата вида ЛЕД ленти могат да се произвеждат във влагозащитен вариант, който представлява силиконово покритие върху диодите което ги предпазва от влагата, но не се препоръчва да се потапят във вода.

Също така и двата модела се произвеждат с различен брой ЛЕД елементи на метър съответно 30 60 120 диода, като това се отразява правопропорционално както на яркостта на лентата така и на нейната цена.

Другото важно нещо което трябва да знаете е че обикновено лентата оригинално се опакова и продава на парчета от 5 метра но това не трябва да ви притеснява, защото вие може да я режете на парчета колкото са ви необходими спазвайки маркировката на самата лента (нарисувана е ножичка през всеки три диода)

- SMD5630 По-силна от модела SMD5050, защото диодите им са по големи,естествено и по-мощна.За разлика от модела SMD5050 тя се предлага във вариант Топло Бяла и Студено бяла светлина.

И последния модел ленти SMD2835 EXTREME POWER Най-силната от всичките ленти,защото имат най-големите диоди (6.6мм) Предлага се за сега в Топло Бяла и Студено Бяла светлина.

Всичките ленти са на 12 волта и за тях ще ви е необходимо захранване и контролер за RGB лентите или Димер за едноцветните.Всички ленти могат да се режат през 3 диода.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger