Къде грешим най-често при кола маска?


Известно е, че кола маската е най-популярното средство за епилация. Освен това е и сред най-ефективните. Косъмчетата изтъняват, стават по-редки и започват да растат все по-бавно. Тези предимства правят кола маската предпочитана пред много други методи.
За да бъде процедурата с перфектни резултати, е нужно да следваме всички указания. Много от нас обаче допускат едни и същи грешки, без дори да знаем, че трябва да ги отбягваме.

Ето кои са те:

Епилираме се рано сутринта
Често решаваме да премахнем досадните косъмчета сутрин без да знаем, че това е една от най-честите грешки при епилацията. Причината е, че колкото и да внимаваме, все пак кожата се наранява и е редно след това да ѝ осигурим достатъчно време да се възстанови. След кола маска зоните, които сме третирали са чувствителни и триенето с дрехите може да предизвика раздразнения. Също през деня вероятността да се изпотим е по-голяма, което също би раздразнило кожата. Затова най-добре да оставим епилацията за вечерта.

Не се грижим достатъчно за кожата
Грижата за кожата е важна за епилацията. Причината е, че когато тя не е достатъчно хидратирана и подхранена, шансът да имаме после враснали косъмчета е много по-голям. Затова наред с крема за лице, не трябва да забравяме и този за тяло.

Пропускаме правилата за след кола маска
Често си мислим, че приключването на кола маската е краят на цялата процедура. За да предпазим кожата от раздразнения обаче, трябва да се съобразяваме с още няколко правила. Основното е да не мокрим зоната, която сме третирали поне няколко часа. Задължително е също да не излагаме кожата на пряка слънчева светлина и да избягваме солариума в следващите 24 часа. Нека оставим кожата да се възстанови.

Не съобразяваме времето от месеца
В натовареното си ежедневие рядко съобразяваме кога да направим кола маска. Обикновено отиваме в първия удобен случай, когато имаме време. Така обаче пропускаме да обърнем внимание на времето от месеца. Преди цикъл тялото е много по-чувствително и хормоните не са добре балансирани. Заради това и кола маската може да е по-болезнена, дори и да се сдобием с петна по кожата. За да избегнем това е добре да не правим кола маска до 1 седмица преди цикъл.

Спазвайки стъпките за правилна кола маска и избягвайки тези грешки, ще се радвате на красива и гладка за дълго.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger