Как да бъде епилацията с кола маска перфектна?

Едва ли има дама, която поне веднъж да не е пробвала кола маска. Това е най-известният и може би най-масовият метод за епилиране. Тази популярност си има своите причини. Обезкосмяването с кола маска има предимства пред други процедури. Косъмчетата се отскубват заедно с корена и в следствие стават по-тънки и по-редки, а и израстват по-бавно. Отделно когато правим кола маска, премахваме и мъртвите клетки, което оставя кожата по-чиста и дишаща.
Погрешно много дами се спират единствено на самобръсначката. Ако сте решили да използвате този метод, трябва да знаете, че косъмчетата стават все по-дебели и по-твърди. Също много бързо поникват отново.
Както при всяка друга процедура, и при кола маската трябва да се съобразим  с няколко основни фактора, за да може тя да е максимално ефективна и да се радваме на гладка кожа за дълго. Представяме ви няколко съвета, които ще са ви от помощ, за да направите професионална кола маска с добри резултати.

Кола маската трябва да е качествена
Дори и да спазвате всички стъпки стриктно, епилацията няма да има добър резултат, ако не разполагате с качествена кола маска. Това е първото и най-важно условие, за да можете ефективно да отстраните нежеланото окосмяване. Изберете кола маска с добри свойства, за да сте сигурни, че ще може добре да полепне и съответно да отскубне косъмчетата. Тя трябва да е на ниво е поради още една причина – да се предпазите възпаления и раздразнения.
Нужно е да подберете вида кола маска, който е най-подходящ за вашата кожа. Има голямо разнообразие – за чувствителна кожа, за интимна зона, за по-твърди и упорити косми и още много. Бъдете особено внимателни в избора, ако имате чувствителна и алергична кожа.

Дължината на косъмчетата
Това е важно за доброто полепване и отскубване. Прието е, че най-подходящата дължина е 6 мм. Ако косъмчетата са по-къси може да не се отскубнат, а ако са по-дълги, е вероятно да се скъсат, вместо да се отстранят с корена. В случай, че са по-дълги, съветваме леко да ги подстрижете и тогава да се заемете с кола маската.

Ексфолирайте кожата и вземете топла вана или душ
Съветваме да ексфолирате кожата в деня преди да направите кола маска. По този начин ще се премахнат мъртвите клетки, което ще позволи на кола маската да полепне по-добре. Преди самата процедура препоръчваме да вземете вана или душ. Благодарение на топлата вода порите ще се отворят и косъмчетата ще омекнат. Така тяхното отскубване след това ще се улесни.

Кола маската трябва да се подготви правилно
Важно условие за успешната епилация е правилната подготовка на кола маската. Това включва нейното загряване до подходяща температура. Съобразете, че за различните видове кола маска, понякога е необходима различна степен на затопляне. Когато я нанасяте, тя не бива да пари, а да се усеща само топлина. Най-добрият и удобен начин, за да я затоплите, е да използвате нагревател за кола маска. С този уред, освен че ще достигнете до подходящата температура, тя ще се и поддържа по време на цялата процедура.

Същинската част
Стигнахме и до епилацията – основната част от цялата манипулация. За да бъде тя правилна, трябва да се спазят няколко лесни стъпки. Кола маската се нанася по посока растежа на косъма. След това се взима лента и се прилепва плътно върху намазаната зона. Лентата се издърпва рязко в обратната посока, като с другата ръка се придържа кожата, за да е опъната.

Финални стъпки
След като сме минали основната част, не бива да забравяме за последващата грижа. Първо трябва да премахнем остатъците от кола маската. Това става най-лесно с олио за след кола маска или със специални почистващи кърпички за след епилация. Когато вече кожата е почистена, нанасяме успокояващ продукт за след кола маска (подхранващ балсам или олио). Много от тях имат и свойството да забавят растежа на косъма.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger