Физическо и емоционално здраве с масаж с горещи камъни

Стресът и умората са станали неизменна част от ежедневието на много от нас. Всеки ден е все по-забързан, ангажиментите се увеличават и се опитваме да се справим навреме с всички задачи. Това натоварване обаче има своите отражения върху здравето ни. Нужно е да намерим методи, с които да запазим доброто си физическо състояние и емоционалния си баланс. Всеки намира своя начин за това – едни ходят на йога, други предпочитат разходките, а не малко избират да се отпуснат с приятен масаж.
Посещението при масажиста има силен ефект за разтоварване от напрежението и отпускане и подобряване на физическото здраве.
Има редица масажни техники, много от тях добре познати.
Съществува обаче един стар метод, който добива все повече популярност през последните години –  този с вулканични камъни за масаж. Нарича се Стоунотерапия (от Stone Therapy). Основната разлика при тази процедура е, че се използват натурални базалтови камъни, известни със своя енергиен заряд.
Този масаж действа ефикасно едновременно за физическото и за емоционалното ни здраве. Той влияе на енергийните центрове на човека или наричаните още чакри.

Какво представлява масажът?
Задължителен елемент са вулканичните камъни. Те са с напълно натурален произход и се добиват от морските крайбрежия и речните корита. Трябва да са с гладка овална форма, за да не наранят кожата.
Преди процедурата се загряват до подходяща температура. Базалтовите камъни са богати на желязо, което позволява добра абсорбация на топлината и нейното бавно освобождаване.
Те могат да се използват по няколко начина по време на процедурата. Поставят се по определени зони от тялото, също масажистът може да си служи с тях като помощно средство, държейки ги в ръцете си. В зависимост от формата и големината камъните се поставят на различни места. По-големите и овални се нареждат по гръбната, а най-малките могат дори да се сложат между пръстите на краката например.
Терапията комбинира енергийното въздействие на камъните с натурални козметични продукти и аромати.
Важна е и цялостната атмосфера – нежни ухания, релаксираща музика и приглушено осветление. Трябва да се обърне внимание на всичко, което би помогнало за максимално отпускане.

Какъв е ефектът?
Комплексното действие на този масаж е може би най-голямото му предимство. Едновременният ефект върху физическото състояние и емоционалния баланс превръщат процедурата в търсена и известна.
Процедурата стимулира циркулацията на кръвта, отпуска мускулите, помага за намаляване на болката и сковаността. Помага още и за изчистване на тялото от вредните токсини.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger