Колко струва качествената дограма?

Съществуват различни видове дограма, така че ще започнем от самото начало. Един от най-скъпите варианти, е дървената дограма, която предоставя добра топлоизолация, но за сметка на това се износва бързо и е демоде. Веднага след нея се нареждат алуминиевите профили, които се славят с уникалния си дизайн, своята пожароустойчивост и издръжливост на природни бедствия. Класика в жанра обаче си остава PVC дограмата, която съчетава елегантен външен вид, здравина, бърз монтаж и лесна поддръжка.


Качествената дограма зависи от стъклопакета и нивото на топлоизолация и шумоизолация. Освен тези известни фактори, е необходима и визия, която да краси вашите врати и прозорци. Гореизброените дограми имат своите особености, на които ще отделим малко внимание, за да получите достатъчна информация, когато решите да остъклявате терасата в дома или офиса. 


Алуминиевата дограма


Алуминиевата дограма се дели на топли и студени профили, първите са с прекъснат термомост, което означава по-малка възможност за появата на конденз, а студената серия е по-скоро за промишлени предприятия, защото кондензацията е почти сигурна. Естествено студеният профил е и по-евтин, но много малко използван към наши дни. Дограмите от алуминий са много леки, което ги прави елементарни за монтаж, поддръжката им не изисква почти никакви усилия, което ги прави още по-съблазнителни за клиентите.

Дизайнът на алуминиевите дограми е уникален и се намират в най-различни цветове. Може би именно това им дава едни гърди пред PVC профилите макар, че с нововъведенията и този проблем е решен. Алуминият дава отличен отпор срещу дъждове, снегове, земни трусове, пожари и прочие природни бедствия, ето защо е търсен от големите институции и фирми по целия свят. 




PVC дограма


За PVC дограмата може да се напише много, но онова, което я прави толкова търсена от потребителите, е добрата й цена за отличните качества на материала. Колкото повече камери има един профил, толкова по-добра ще е топлоизолацията, която осигурява във вашия дом или работно място. По този начин пестите електроенергия спирайки излаза на топлината на електроуредите ви. За по-малко от година вие ще върнете значителна част от инвестицията в дограмата със сметката на тока.

PVC профилите са идеални и за врати, изолират перфектно и придават стил на помещенията ви. Стандартният им цвят е бял, но в наши дни съществува облицовъчно фолио, което имитира различни дървесни видове и създава неустоим колорит. В България имате разнообразие от предложения на най-ниски цени. 

Обобщение


Вижте цените на различните видове дограма в уебсайта www.master-plastik.com и изберете това, което ще ви направи щастливи. Ние се опитахме да ви запознаем с възможностите пред вас и силно се надяваме, че сме били полезни със статията. Желаем ви всичко хубаво и успешно обзавеждане. 
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

2 август 2014 г. в 16:41

Статията ви е изключително полезна и всеки един преди да започне да прави ремонти прави сметка на разходите и това,колко ще са му нужни. В съвременния контекст, в който се отдава все по-голямо значение на качеството на живот и човешкото здраве, жилищният комфорт играе все по-решаваща роля при строителството и реконструкцията на сгради.Важно е да има добра и качествена изолация и дограма, за да може и топлината да се задържа особено през студените зимни месеци.Очакваме пак да ни пишете.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger