Бижутата с кристали Сваровски и съвети как да се грижим за тях


Почти сигурно е, че всяка жена знае много добре какво представляват камъните Сваровски, но нека все пак да обясним накратко какво представляват тези скъпоценни камъни и до колко са скъпоценни.
Те са изкуствено създадени кристали, изработвани от познатите на стъкларията материали и похвати. Създателят им е Даниел Сваровски, откъдето те получават и името си. През 1895г. той създадена революционната машина, която сега произвежда всякакви видове скъпоценни кристали, които на външен вид са едно към едно с по-скъпите и мялко по-твърдите си събратя. Скъпоценните кристали Сваровски бързо придобиват световна слава, предвид изключителния им блясък и ниска цена, в сравнение с останалите скъпоценни камъни, като диамант, платина и т.н. За неопитно око би било изключително трудно да различи диамант от кристал Сваровски.
От кристали Сваровски могат да бъде направени всякакви видове бижута: гривни, обеци, пръстени, колиета и всичко друго, за което се сетите. В повечето случаи, бижутата, които са инкрустирани с камъни Сваровски са позлатени с 14 или 18-каратово бяло или жълто злато. Освен за украсяване на бижута, кристали Сваровски се използват за още много други неща. Например с кристали Сваровски могат да бъдат украсени телефони, рокли, картини и други, но главно кристалите се използват за украсяване на бижута.

Няколко съвета за това как да съхранявате бижутата си.

В случаи, че притежавате едно или няколко бижута с кристали на Сваровски, трябва да знаете как да ги поддържате, ако искате да си ги ползвате дълго време. Като за начало, трябва да пазите бижуто си в оригиналната му кутийка, през времето в което не го носите. Напълно грешно, е съхраняването на много бижута в една кутия, тъй като по този начин могат да се навредят или надраскат освен в случаите когато кутията има отделения за всяко едно бижута като не му позволят да си "взаимодейства" с останалите, ако въобще можем да говорим за взаимодействие. Никога не прибирайте бижутата си, когато са мокри, тъй като, е възможно някой кристал да се отчупи или отлепи. Изчакайте да изсъхнат и тогава ги приберете в кутията.
Освен нужното и правилното съхранение за всеки един кристал и по-скоро за неговият блясък и ваше лично щастие е необходимода полирате повърхността му. Това можете да направите със или без полир-паста за бижута, която се продава почти навсякъде и с помощта на кожено парцалче. Полирането се извършва като нанесете пастата и започнете с кръгови движения да полирате повърхността, в повечето случаи това доста трудно защото повърхността всъщност са повърхности под различен ъгъл, но все пак се постарайте да извършвате кръгови движения доколкото ви е възможно!
Повече трикове можете да научите в сайта за бижута online-bijuta.com
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger