10 Изненадващи статистики за социалните мрежи.


Ако управлявате социална медия за вашия бизнес, може да е полезно да узнаете за някои от най-изненадващите статистики за социалните медии тази година. Ето десет от тях, които може да ви накарат да преосмислите своя подход към социалната медия.

1. Най-бързо увеличаващата се възрастова група в Twitter е на хората между 55 и 64 години.
Тази възрастова група се е увеличила със 79% от 2012.
Групата на 45–54 годишните е най-бързо увеличаващата се при Facebook и Google+.
При Facebook, тази група е скочила с 46%.
За Google+, 56%.

Това са впечатляващи числа срещу преобладаващото мнение, че социалните медии са „само за тийнейджъри”. Това определено подчертава важността от наличието на социална стратегия ако тези категории попадат във вашата целева група.

Помислете отново: Имайте в предвид по-възрастните потребители, когато използвате социална медия, особено за тези три платформи. Възрастта има значение за нашия вкус и интереси, така че ако се фокусирате върху по-млади потребители със съдържанието, което публикувате, може да пропуснете важна възрастова категория.

2. 189 милиона от потребителите на Facebook са „само мобилни”
Не само, че Facebook има милиони потребители, които нямат достъп до него през компютър или лаптоп, ами употребата на мобилни устройства генерира 30% приходите от реклама във Facebook. Това вече е 7% увеличение от края на 2012 г.

Помислете отново: Вероятно има много повече потребители , с достъп до Facebook през мобилни устройства, отколкото си мислите. Струва си да помислите, как вашето съдържание се показва върху мобилни устройства и по-малки екрани, преди да го публикувате, особено ако вашия целеви пазар е пълен с мобилни потребители.

3. YouTube достига до повече американци на възраст 18–34 г., отколкото която и да е кабелна мрежа
Смятате ли, че телевизията е най-добрия начин за достигане до масите? Ако гоните американците на възраст между 18 - 34 години, ще имате по-голям късмет да ги намерите чрез YouTube. Естествено, едно видео може да не достигне непременно до повече зрители отколкото в кабелната мрежа, но в използването на платформа с такава широка потребителска основа има много смисъл.
Помислете отново: Ако сте отлагали добавянето на видео към вашата стратегия, сега е време да започнете. Можете да започнете по малко с обикновени пет минутни клипове, които да обясняват какво прави вашата компания и да представят вашия екип.

4. Всяка секунда двама човека се присъединяват към LinkedIn
LinkedIn, социалната мрежа за професионалисти, продължава да расте с всяка секунда. От групи до блогове за обяви за работа, тази платформа е богат източник на информация и разговори за професионалисти, които искат да се свържат с други от тяхната индустрия.
Помислете отново: LinkedIn определено заслужава да му се обърне внимание. По-специално, това е място, където можете да се съсредоточите по-добре върху нови потребители. Да направите вашата група или общност чудесен източник на информация и приветливо за нови хора място, може да ви помогне да направите най-доброто от увеличаващата се потребителска база.5. Социалната медия настигна порното като дейност №1 в мрежата
Знаехме че социалната медия е популярна, но чак пък толкова? Очевидно е най-честото нещо, което правим онлайн. Така, че следващия път като установите, че гледате видеа във Facebook Котета срещу диня , може поне да се успокоите с факта, че мнозинството от хората онлайн в този момент правят нещо подобно.
Социалната медия е с все по-голяма тежест от всякога. Ясно е, че не е краткотрайно увлечение, или фаза. Тя продължава да се развива като навик, и нови платформи се появяват и развиват.
Помислете отново: Да вложите време и усилие във вашата стратегия за социална медия, очевидно има смисъл в светлината на тези статистики. Ако досега не сте се отнасяли сериозно към социалната медия, може би ще пожелаете да й отделите малко повече от времето си сега.

6. LinkedIn има по-нисък процент активни потребители от Pinterest, Google+, Twitter и Facebook
Въпреки, че LinkedIn набира нови потребители с най-голяма скорост, броя на активните му потребители е по-нисък в сравнение с най-големите социални мрежи. Така че, повече хора се регистрират, но по-малко участват. Това означава, че най-вероятно, няма да имате добър отговор от съдържание, което изисква участници в LinkedIn, като конкурси и анкети, какъвто бихте имали във Facebook или Twitter.
Помислете отново: Ако се надявате да привлечете повече хора, помислете кои платформи са най-добри за това. Facebook или Twitter може да са по-доброто място за вашия конкурс или проучване, докато пасивното съдържание като блог постове или слайдове, може да са точно за вашата LinkedIn аудитория.

7. 93% от маркетолозите използват социална медия за своя бизнес
Само 7% от маркетолозите казват, че не използват социална медия за своя бизнес. Това означава, че там има много хора, които да се включат и да работят в стратегията на социалната медия. Все по-често се случва, социалната медия да се включва като част от целия маркетингов бюджет или стратегия, а не е нещо далечно, за което никой не иска да харчи пари или време.
Помислете отново: Ако се стремите вашата стратегия да работи, или просто искате някакъв съвет, не трябва да продължавате сами. Ако 93% от маркетолозите използват социална медия за бизнес, най-вероятно ще намерите някой, който да ви подаде ръка. Плюс това, има много блогове, видеота и слайдове, които могат да ви помогнат.

8. 25% от притежателите на смартфон на възраст 18-44 не могат да си спомнят кога за последен път смартфона не е бил до тях Ясно е, че мобилните устройства са област, която се увеличава, и на която трябва да обърнем внимание. И всички сме чували клишето за притежателите на смартфони, които не оставят телефоните си дори за пет минути. Е, очевидно това не е твърде далеч от истината. Ако 25% от хората между 18–44 години не могат да си спомнят, кога телефона не е бил с тях, най-вероятно само през много малка част от времето, те не са били свързани с интернет по някакъв начин.
Помислете отново: Докато можете да достигнете до хората почти през цялото време, когато смартфоните им са с тях почти постоянно, това означава, че можете да се намесвате в голяма степен в техния живот. Не забравяйте, че да имаш телефон в джоба през цялото време не означава, че си на разположение през цялото време.

9. Въпреки че, 62% от маркетолозите имат блог или планират да имат блог през 2013, само 9% от американските маркетингови компании наемат блогър на пълно работно време
Блога е във фокуса на маркетолозите, които искат да се възползват от социална медия и маркетинговото съдържание. Това е страхотно, тъй като да поддържаш блог има много предимства за вашия бизнес: можете да контролирате вашия фирмен блог, можете да зададете тона и да го използвате при търговията на вашите продукти, да споделяте новини от компанията или да предоставяте интересна информация на вашите клиенти. Със само 9% наети блогъри на пълно работно време от маркетинговите фирми, обаче, натиска да се произвежда висококачествено съдържание постоянно ще става все по-голям.
(Разбира се, не всички маркетолози работят в маркетингови компании, но статистиките са все пак интересни – колко от фирмите, в която и да е индустрия могат да си позволят да наемат – или вече имат – блогър на пълно работно време?)

Помислете отново: Ако нямате (или не може да си позволите) блогър на пълно работно време за вашия бизнес, имайте в предвид, че ако имате стратегия, която изисква постоянно публикуване във вашия блог, това ще означава много работа за вашия маркетингов екип и/или или друг екип от хора във вашата фирма, които да поддържат този обем. Това може да работи, просто е важно да се осъзнае, колко голяма е тази задача за изпълнение, да се поддържа стратегия за пълно работно време без писател на съдържание на пълно работно време.

10. 25% от потребителите във Facebook не поглеждат настройките си за сигурност
Гледали сме много новини за социалните медии и сигурността на личните данни. Самият Facebook беше в новините няколко пъти, заради въпроси със поверителността, потребителите на Instagram бяха принудени да променят своите условия за ползване на услугата, а в последните NSA новини видяхме хора, които са много по-загрижени за своята сигурност онлайн.
Но въпреки тези нашумели случаи на потребители, загрижени за сигурността и отдръпващи се от социалните мрежи и уеб услуги, Велосити Диджитъл докладва, че 25% от потребителите на Facebookдори не поглеждат настройките си за сигурност
Помислете отново: Да приемете, че всички ваши клиенти мислят в същата посока, може да бъде голяма грешка. Особено, ако се основавате на това, което сте чули и видели в технологичните новините. Помнете, че вашите клиенти може да имат съвсем различни приоритети, от това, което очаквате.

Вашата стратегия в социалната медия наистина се свежда до това какви са вашите цели, каква е вашата целева група клиенти, но не пречи да обърнете внимание на тенденциите, протичащи в мрежата. Надявам се, тези статистики да ви помогнат да научите какви са тенденциите, които ще повлияят вашата стратегия и съответно да се съобразите с тях.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 6 коментара

10 март 2014 г. в 16:49 ч.

Интересна статия!

10 март 2014 г. в 22:13 ч.

@3D тениски: Благодаря от името на автора! Наистина се е постарал да даде интересна информация за социалните мрежи, която може да е полезна и на хората, които се занимават с маркетинг. Благодаря и за съдържателният коментар! От мен, като уебмастер и администратор на този блог!

12 март 2014 г. в 11:40 ч.

Полезна статия!

12 март 2014 г. в 11:43 ч.

Много полезна информация! Поздравления!

18 март 2014 г. в 11:58 ч.

Отличен 6 за статията

18 март 2014 г. в 12:02 ч.

Много информативно, браво!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger