Изработка на онлайн магазин за българския пазар

изработка на онлайн магазин

Изработката на онлайн магазин е процес, който обхваща много и различни стъпки и се влияе от голям брой фактори. Не всички методи и подходи са подходящи за съответните пазари и видове бизнес. В най-развитите пазари например, успешните онлайн магазини се фокусират върху изграждане на брандинг и подобряване на разпознаваемостта на марката, продуктите и услугите. В развиващите се пазари е важно да се създаде онлайн магазин, който в максимална степен да удовлетворява нуждите на бъдещите клиенти. Фокусът е върху голяма функционалност на сайтовете за електронна търговия, достъпност и богат асортимент от стоки и услуги.
Изграждането на онлайн магазин за българския пазар има своите предизвикателства и особености, изрязващи се преди всичко в промяна на нагласите на клиентите към пазаруване онлайн и изграждане  на доверие в съвременните методи на купуване и разплащане.

1.      Въоръжете се с търпение и бъдете готови за здрава работа – развиването на бизнес в интернет е също толкова трудоемко, изнервящо и удовлетворяващо като всяка друга работа. Бъдете готови да посрещнете различни предизвикателства, идващи буквално от всички страни - от конкуренция, до клиенти, до техническа поддръжка и т.н.

2.      Изберете точната ниша – изборът на вид бизнес в голяма степен зависи от вашия нюх за успешна търговия. Колкото по-уникална е нишата, която сте избрали, толкова по-голям шанс има да създадете добре класиран от Google сайт. Ако интуицията ви е правилна, бъдещите ви клиенти ще ни откриват лесно и бързо, особено ако предлагате уникални стоки и услуги.

3.      Залагайте на качеството – много хора в България все още се отнасят с предразсъдъци към онлайн пазаруването основно поради факта, че не могат да видят и пипнат стоката. Качествените продукти ще ви помогнат да изградите добра репутация, да спечелите лоялни клиенти и ще ви дадат предимство пред конкуренцията.

4.      Изградете достъпен и лесен сайт, в който бързо ще се ориентират дори новите интернет потребители. Колкото по-лесно е за бъдещите клиенти да намерят това, което търсят, толкова по-вероятно е да го купят.

5.      Рекламирайте онлайн магазина – бъдете сигурни, че бъдещите ви клиенти са чували за вас и използвайте креативни начини да промотирате сайта. Участвайте в обществени кампании, използвайте социалните мрежи, за да популяризирате бизнеса си, рекламирайте в медиите. Успешната реклама не винаги изисква голям бюджет. Използвайте въображението и знанията си, за да представите бизнеса си и да напомняте за него често.


6.      Не  спирайте да се развивате – подобрявайте услугите си, обновявайте онлайн магазина, провеждайте промоции. 
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger