Италия България 1:0 или Буфон - България 1:0

Италия - България 1:0, или може би трябва да кажеа

 Буфон - България

българия Италия
Никога не съм мислил, че ще пиша в блога си за спорт. Днешният футболен мач между Италия и България, обаче ме провокира да го сторя. От много години не съм имал повод да се чувствам горд, че съм българин по футболен повод. Днес футболистите от националния отбор по футнол на България ме нкараха да се чувствам именно така.

Не знам какво прави Любослав Пенев с тези момчета, но не съм виждал подобен български футбол от 1994г. насам. Toлкова бърза игра на националите, че чак се зачудих кой мач гледам. Невероятна игра във въздуха и в единоборствата, та дори в прегрупирането от атака в защита.

Вторите 45 минути българските футболисти вкатраха големите имена на италиянския футбол в "кибритена кутийка". Та, аз забравих как изглежда Николай Михайлов през второто полувреме на мача. Спомних си че го има на два пъти при дълги пасове от врата на врата и с една "малка" негова грешка, която за малко да ми докара инфаркт. Добре, че в последните 2 митуни се включи в атака при изпълнение на ъглови удари, за да си припомня, че и ние имаме вратар.

Когато нямаш късмет обаче, нещата трудно се получават. А и когато, между теб и късмета ти е Буфон, нещата стават още по-трудни. Тази вечер можем да кажем, че >Буфон победи България. Няма как обаче, има и такива моменти. Важното е да българския национален отбор по футбол да ни зарадва и да постигне крайната си цел. А, именно класиране за свтовното първенство в Бразилия 2014 година.

Мога да кажа (като скромен фен, не като специалист), че този отбор имаголямо бъдеще. Не съм вярвал, че Любослав Пенев може да постигне такива резултати с националите, кат отреньор, за което искрено го поздравявам.

С днешната си игра, българския национален отбор не залужаваше да загуби тази среща. Дори, напротив, заслужавахме не равенство, а трябваше да победим. Но не винаги побеждава този, който ни се иска или този, който заслужава. Важно е постигането на крайната цел.

С такава игра, имаме шанс за класиране на следващия мондиал. Има шанс да се върне публиката по стадионите, когато националите играят и да се радваме на успехи.

Пожелавам успех на този отбор и на този треньор! От много години не съм гледал подобен български футол, коеето безкрайно много ме радва.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 2 коментара

16 септември 2013 г. в 13:00

Съгласен съм буфон ни разказа играта

19 септември 2013 г. в 12:29

И аз съм съгласен

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger