Защо да поръчаме столче за кола ?



И така, всичко е планирано, чакано, приготвено и е настъпил големия ден, в който ще вземете в къщи вашето красивото малко бебе. Люлката е застлана, а всичко в дома е обезопасено и съобразено с присъствието на бебе, но дали правилно сте приготвили и автомобила с който да доведете най-малкия член на семейството ? Не забравяйте, че столче за кола група 0 е най-безопасния начин за транспортиране на бебето в кола и е едно от тези нововъведения, който отсъстваха в нашето детство. Съвременното бебешко кошче за кола предоставя комфорт и ергономичност за бебето, като едновременно с това абсорбира кинетичната енергия, ако се наложи, а коланите с настройка и различните положения на гръбчето означават, че за в бъдеще може да го персонализирате за удобството на бебето във всяка фаза от неговия растеж.

Столчета за кола група 0 – Какво да търсим

Трябва да признаем, някой столчета надхвърлят всички очаквания, като тестовете на повечето модели на реномираните производители са наистина забележителни – всеки един детайл е внимателно обмислен и пречупен през основното предназначение – безопасност. Въпреки че сигурността е на първо място, при избора на столче трябва да се имат предвид и другите функции, които то предлага

Безопасност
Като родители, за нас безопасността е основен критерии за избор. Съвременните столчета за кола осигуряват надеждна защита при челен, страничен и удар отзад. Някой от водещите марки (Cybex, Maxi-Cosi) отделят специално внимание на защитата на главичката като част от моделите им имат специални джобове с въздушни възглавници. Традиционно, автоседалките до 13 кг трябва да бъдат монтирани в посока, обратно на движението, но все повече модели столчета от 0 до 18 кг предлагат възможността това да става докато теглото на детето не достигне 18 кг (около 3-4 годишна възраст).

Леснота на използване
Правилно монтирано, столчето за кола наистина помага при инциденти. Инструкциите обикновено са включени в комплекта, като на тях е отбелязан пътя на коланите или изофикс конекторите. Важно е да знаем, че правилния монтаж е изключително важен за безопасността, а при неправилно монтирано столче коланите дори могат да навредят. При автоседалките, които могат да се монтира върху шасито на количката е важно да имат дръжка, която променя положението си и закопчаването на шасито на количката да е оптимално просто. Разбира се, база която да се монтира на автомобила, а столчето да се закопчава за нея е оптималния вариант от гледна точка на сигурност и удобство.

Допълнителни възможности
Всички допълнителни възможности, които дават комфорт на бебето и майката са повече от добре дошли.
За повечето столчета допълнително се предлага различни аксесоари за удобство на бебето – бордове с играчки, памучни покривала, поставки за чаши, комарници, чувалчета за зимата. Техния избор зависи най-вече от честота на използване и сезона през които се използваме най-много.Сред функциите, които дават най-голямо удобство за бебето е възможността за регулиране на наклона на облегалката. Това да възможност бебето да пътува безопасно и комфортно повече от препоръчителните 40-50 минути спрямо стандартните столчета (кошници) 0-13 кг. За такова столче е важна изискване е дръжката да може да се сваля или прибира, което да попречи на порасналото вече бебе да се опитва да стане, държейки се на нея.


В заключение – столчето за кола не трябва да бъде „компромисна“ покупка на която се гледа като поредното безсмислено законово изискване, а трябва да бъде резултат от внимателно обмислен избор
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger