И богатите предпочитат онлайн пазаруването.

За какво харчат парите си 10% от най-богатите американци в списъка на Forbes?

Oбичат бляскавите, разточителни партита. Патувания с луксозни яхти до красиви и потайни кътчета на планетата, закупуването на острови и шикозни имения. Способни са да похарчат умопомрачителни суми, за да попаднат сред VIP персоните на разточителни церемонии, като наградите Оскар или свадбата на известан личност. Друг повод за разтучителни харчове са баловете и приемите организирани за въвеждането във вишето общество на техните наследници.

Голямо значение милярдерите отдават, на занимания и хобита, позволяващи им срещи със себеподобните, създаващи нови контаки и възможност за бизнес разговори извън офиса. Предпочитани интереси са членуването в голв клуб, яхт клубовете, езда.
Все по-често разумно пазаруващите богаташи се насочват към онлайн пазаруване. Определящ фактор при избора на стока е съонтошението цена-качество. Според едва 7% от анкетираните марката е водещият елемент при избора им в пазаруването.
Скорошно изследване на Google показва, че богатите предпочитат да пазаруват от оналйн магазин. Тези резулатати изненадват някои маркетинг специалисти. До скоро те смятаха, че сигурен начин да се достигне до богатите клиемти е да им се осигури възможност за пазаруване в супер модерена и луксозна обстановка. Проучването показва, че пазаруващите оналйн милионери харчат близо 6 пъти повече пари, отколкото тези, които пазаруват в магазините.
И богатите обаче, искат да се възползват от ерата на удобството, в която светът навлиза. Колкото богатите притежават пари, толкова им липсва време за ефективно пазаруване. Оналйн пазаруването им спестява време и предоставя възможност за огромен избор.
Все още най-популярното е пазаруване на дрехи оналайн. След дрехите се нареждат пазаруването на парфюми и козметика и дребна електроника.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 6 коментара

18 април 2011 г. в 15:37

Няма как и богатите да не пазаруват онлайн. Не знам дали има човек, който да не предпочита да спести време време нерви и пари и да пазарува от дивана си, докато е гушнал любимиа си човек и си почива.

28 август 2012 г. в 10:47

Не съм сигурен, че точно "богатите" ще пазаруват онлайн.. ОБаче съм сигурен в това, че ще разгледат всичко онлайн ще си набележат и след това ще отидат да си го купят! Може да са богат ама и те си правят сметка на парите :)

28 август 2012 г. в 17:13

Да ти кажа бил съм свидетел на няколко покупки на бижута в ebay на цени от 380 000$ до 1 430 000$. Това ако не го е купил богат човек, значи имаме различни разбирания за това какво означава д аси богат. :D

5 септември 2012 г. в 19:49

Онлайн пазаруването е много удобно, а сайтовете предлагат все - повече удобства на своите клиенти. Потребителите на сайтове за онлайн пазаруване се убеждават все повече в огромния потенциал, който предлага интернет, а богатия асортимент е само на един клик разстояние.

29 януари 2013 г. в 4:07

В недалечното бъдеще всички ще пазаруват от интернет. Нормално е богаташите да хвърлят повече пари при пазаруването в интернет, поради факта, че не им се налага да обикалят от бутик в бутик, а само цъкат копчета на компа. Това спестява време и усилия, но за сметка на това не им спестява разхищението на пари :)

27 януари 2020 г. в 15:19

Като цяло интернета ще замени всичко, като започнем от книгите, минем през онлайн пазаруването и стигнет до организиране на ваканция. Всичко ще става онлайн, та е съвсем нормално хората с пари да да използват този начин за пазаруване. Не си губиш времето в напразно обикаляне. Пиеш си кафето и си разцъкваш из нета и квото ти хареса, го купуваш.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger