Как се развива онлайн търговията.

Така че, възползвайте се от предимствата на новата технология, която ви позволява да пазарувате от вкъщи и да получавате стоките пред вратата През следващите години се очаква огромно увеличение на електронната търговия. Тенденциите пред онлайн пазаруването са големи, поради силния интерес на хората. Все повече компании предлагат продуктите си чрез електронни магазини, а най-активните потребители са от Германия, САЩ, Япония и Корея.

През последните две години броят на купувачите се е увеличил с близо 200 млн. Според проучване на Nielsen Company, 85 % от хората са пазарували онлайн поне веднъж, а според друго 50 % от потрбителите на интернет в цял свят са активни онлайн купувачи. Хората са склонни да посещават онлайн магазини, които предлагат добри продукти и има прозрачност в отношенията между двете страни. Все по-популярни стават и онлайн аукциони, в които хората се стремят да купят стоките на възможно най-ниска цена. Най посещавани от оналайн аукционите са тези с наддаване в реално време, без предварително закупуване на кредити. Засега едни от най-търсените неща в онлайн магазините са книгите, но все повече се засилва търсенето на електроника, бижута, парфюми и различни аксесоари.

Друга тенденция е разпространяването на електронните магазините от уста на уста, тоест препоръки от един клиент към друг такъв. Почти 33 % от купувачите използват търсачките за да намерят магазините предлагащи им това, което търсят. Това е показател за нарастващата тенденция в онлайн пазаруването. долара през 2006 г., при това само в САЩ.

Тенденции при онлайн пазаруването Транзакциите с използването на елктронна търговия се оценяват на повече от 100 млрд. Заплащането на закупените стоки става с кредитна или дебитна карта, наложен платеж . Нужни са регистрация и информация, които е необходима за самата поръчка на продукта. Самото пазаруване се осъществява с помощта на специализиран софтуер, чрез който клиентите могат да избират множество продукти. Купувачите могат директно да посетят интернет страницата на доставчика или да използват някоя от търсачките в интернет.

Ако искате да пазарувате онлайн трябва да имате банкова сметка, дебитна карта и достъп до интернет, разбира се. След като разбрахме за предимствата и историята на онлайн търговията, можем да разгледаме някои от необходимите условия да я практикувате. С пълна сила пазаруването започва през 1996 г. Дори веригата пицарии Pizza Hut отркива свой онлайн магазин, a като добавим eBay и Amazon онлайн пазаруването достига едно ново ниво. Чарлз Стак е първият човек, който е създал електронен магазин за книги през 1992 г.

История на онлайн пазаруването: Концепцията за онлайн пазаруване се изгражда постепенно след старта на World Wide Web. Въпреки това с течение на времето все повече хора с различен социално-икономически статус предпочитат да правят покупките си онлайн, което води до огромна промяна в тенденциите на електронната търговия. Първоначалната база от клиенти при онлайн пазаруването бяха по-заможните хора, които са с по-голяма покупателна способност. Можете да спестите много време, което обикновено ви е необходимо, когато трябва лично да купите нужните ви продукти.

Има безброй предимства, които онлайн пазаруването предлага. Онлайн пазаруването е лесен и удобен начин за пазаруване на широка гама от продукти.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

5 октомври 2020 г. в 1:23

Чудесна статия. Имате ли информация на колко милиона или милиарда възлиза електронната търговия в България?

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger