Парфюмите на Yves Saint Laurent са стремеж към красота и съвършенство


Уханията на Yves Saint Laurent са известни и търсени по целия свят. Те впечатляват със своята дързост, свобода и неподражаем шик. Ароматните комбинации на бранда са съставени от висококачествени съставки, миксирани по брилянтен и запомнящ се начин. За 60-те години на своето съществуване, компанията е представила близо 250 парфюма, голяма част от които са определяни като уханни шедьоври. 

 

Първият парфюм с марка Yves Saint Laurent е представен през 1962 година

Роденият в Алжир Ив Сен Лоран се установява в Париж, когато е едва на 18. Работи за Кристиан Диор, а след смъртта на именития дизайнер през 1957 година застава начело на неговата модна къща.

Успешната кариера на Ив Сен Лоран в света на модата е прекъсната от войната за независимост на Алжир, в която той е призован в армията и губи поста си в Dior. Тези събития довеждат Ив Сен Лоран до крайно отчаяние, което го вкарва в болница. До края на живота си той е съпътстван от поредица депресии, които често го отвеждат в психиатрични отделения. 

Въпреки неуравновесеността си, той все пак се съвзема и решава да даде криле на своя талант, като създаде собствена модна къща в началото на 60-те години. Ив Сен Лоран бързо се утвърждава като един от най-влиятелните дизайнери на своето време. Първата си колекция дрехи лансира през 1962 година, тогава представя и първия парфюм с марка Yves Saint Laurent - Y. През 1977 година на пазара излиза емблематичният Opium, който съпътства “китайската” му колекция дрехи. 

В каталога на Yves Saint Laurent има парфюм за всеки сезон и за всеки вкус

Всеки от ароматите блести със своя собствена красота, общ е стремежът към свобода и съвършенство при разработването им. Уханията са вдъхновени от дързостта и бунта на съвременните мъже и жени, от енергията им да покоряват. 

Парфюмът на Yves Saint Laurent - Black Opium прави революция в ароматния свят

Това е дамското ухание с най-отчетлива нотка кафе, която вдига адреналина. Ароматът е любим на жените, които обичат да прекрачват границите. Уханната композиция е балансирана с чувствеността на ванилия и нежността на портокалов цвят. През годините се появяват по-лекият и свеж Black Opium Illicit Green - обогатен със смокинови листа и зелена мандарина, по-интензивният Black Opium Extreme Eau de Parfum - подсилен с екстра доза кафе и по-жизненият и плодов Black Opium Eau de Parfum Neon. 

Yves Saint Laurent Libre е най-неустоимото цветно ухание

Това е аромат, в който ще се влюбите. В уханната композиция на Yves Saint Laurent Libre по завладяващ начин са преплетени по-остри и сладки тонове, за да се получи едно наистина неустоимо парфюмно звучене. Libre Eau de Toilette е по-свеж и чувствен вариант на характерния флорален аромат на Yves Saint Laurent, а Libre Eau de Parfum Intense е по-наситена и категорична версия на уханието. 

Yves Saint Laurent Y е уханието на модерния мъж

Изтънчената ароматна композиция завладява със свежестта на бергамот и джинджифил, допълнена с ефирните ухания на градински чай, лавандула и здравец. Парфюмът за мъже Yves Saint Laurent Y е богат, плодов и жизнен и мигновено привлича вниманието.  

 

Yves Saint Laurent помага на всеки да открие своя характерен парфюм, който да се превърне в личния му ароматен подпис. Уханията са дръзки, страстни и завладяващи. Вдъхновени от духа на Париж те носят усещане за свобода и висока класа.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger