Как да си направим сами екологичен препарат за почистване на дивани?

Как да приложим правилно готовия вече препарат за почистване на дивани?

Здравейте, приятели! Много Ви благодарим, че се присъединихте към нас и днес. От Клийнито отново сме с вас и сме Ви подготвили тази статия, в която искаме да Ви покажем как да приготвите сами напълно еко препарат за почистване на дивани и фотьойли за премахване на петна. Можете да използвате този почистващ препарат и за тапицерията на столовете в трапезарията, дори и за килима. Ако разлеете нещо просто не се притеснявайте, защото със същия почистващ препарат ще можете да отстраните петната от всяка мека мебел у дома или в офиса. Ако се интересувате наистина и искате да видите как го правим, четете тази статия докрай.

“Домашна рецепта” за препарат за почистване на дивани.

  1. Първо трябва да се снабдите с контейнер с пулверизатор (може да купите такъв от всеки супермаркет за под левче).
  2. За да бъде почистващият препарат максимално ефективен, ще поставим в контейнера първо половин чаена чаша топла вода.
  3. След което ще добавим около 50 грама чист алкохол (спирт поне 75%, за препоръчване е повече).
  4. Вземате един цял лимон и го разрязвате на 2 части, като изстисквате сока от половината и добавяте към топлата вода със спирта.
  5. И накрая ще добавим около една супена лъжица течен сапун за съдове и това е всичко за сега.

Как да приложим правилно готовия вече препарат за почистване на дивани?

Най-мръсната част от дивана често е тази отдолу, където си подпираме краката. Ако диванът е на обществено място и седящите върху него са с обувки, нещата дори могат да станат доста грозни.

Ето с какво ще започнем:

  1. Ще напръскаме почистващия препарат, който приготвихме, върху мръсната част на дивана, докато не се намокри хубаво.
  2. След което ще вземем ютия, щя я поставим върху мръсната повърхност и ще натискаме бутона за пара няколко пъти, така че парата да навлезе в тъканта и да помогне на мръсотията да се разтвори хубаво.
  3. В следващата стъпка започваме да търкаме с парцала. Втриваме много добре, докато не видим, че мръсотията е изчезнала напълно.
  4. След това избърсваме със суха микро фибърна кърпа и подсушаваме максимално мястото, колкото можем.
Районът, който почистихме, сега изглежда да е много по-добре, но все още можете да видите зоните, върху които в крайна сметка ще трябва да продължим да работим.

Какво правим с петно от доматен сос например?

Да предположим, че имате петно от доматен сос. Първото нещо, което трябва да направите, е да го отстраните възможно най-скоро. Отстранете възможно най-много от него първо с кухненска хартия или друго силно хигроскопично средство. Нанасяме почистващия препарат върху петното на равен слой, докато се намокри добре и след това ще пуснем парата от ютията, както направихме с дивана по-горе. Разтъркаме с парцала отново. Разтриваме го много добре, докато видим, че мръсотията е напълно отстранена. Ето, вижте, петното е излязло много добре.
Е, надяваме се, че този екологичен начин за почистване на дивани и най-вече за премахване на петната, ви е харесал. Истината е, че се почиства доста добре. Както видяхте, премахнахме дори петно от доматен сос. Получи се много добре. Благодарим ви много за вашата компания и ще се видим следващия път с нови и яки съвети за екологична поддръжка на дома и / или офиса.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger