Правилният плат за спално бельо - за какво трябва да внимавате?

 

Спалнята е място за релакс. Тялото ви трябва да се чувства комфортно и спокойно там. Това зависи до голяма степен и от спалното бельо. Ето няколко идеи за подходящия плат за спално бельо, а също и за правилните цветове.


Изборът на подходящия плат за спално бельо за дома

  При избора на спално бельо най-важното е материята. Най-често се състои от вълна, коприна или лен. Причината за това е, че този текстил може да абсорбира влагата и да се затопли добре през зимата и да се охлади през лятото. Недостатъците са, че се набръчкват лесно, затруднявайки гладенето и лесно могат да се свият по време на пране в пералнята.

  По-добър избор за подходящия плат за спално бельо е висококачественият памук, като египетския памук, но това отново е много скъпо. Затова като компромис производителите предлагат модели от памук и полиестер, които имат по-приемлива цена. Това намалява риска от намачкване и свиване при пране, но също така и качеството на материята.


Платът за спално бельо - полезни съвети

   За зимата подходящият плат за спално бельо е този, който е направен от микрофибри. Причината за това е, че затопля добре, чувства се мека и не се набръчква едновременно. За лятото, от друга страна, най-добре е да изберете копринено спално бельо, тъй като то поддържа най-готино.

  Що се отнася до романтиката в спалнята, най-вече се предлагат сатенени чаршафи. Наистина трябва да използвате това само при специални поводи, тъй като е хлъзгаво и ви кара да се чувствате неудобно, докато спите.

  Ако сте еко почитател, можете да изберете подходящо спално бельо от органичен памук. Разликата е, че памукът не е бил пръскан с вещества, които са вредни за природата.


Най-добрата материя за спално бельо и правилните цветове

   Що се отнася до цветовете, а не материята за спално бельо, всичко се свежда до вашия вкус и стила и дизайна на вашата спалня. Червеният цвят е по-страстен, докато синият е по-успокояващ, а зеленият освежава. За по-весела атмосфера най-подходящи са пастелните цветове, както и тези с различни шарки и флорални мотиви.

  Спалното бельо трябва да се сменя поне веднъж седмично и по-често в по-горещите летни дни. Най-добре е да имате 2 до 3 спални комплекта спално бельо за спалня или легло, които се използват ежедневно. Ако обичате да гладите, препоръчваме ви да го правите, докато са все още леко влажни. Това е най-добрият начин да се отървете от набръчкването на плата.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger