Да превърнем своя седмичен хороскоп в реалност


За хората, които се вълнуват от предсказанията на звездите, годишният, седмичният и дневният хороскоп са част от ежедневието. Много често профила на интересуващите се от астрология е хора, със завидни познания и интереси в сферата на физиката, математиката, окултното.

Може би и Вие сте заобиколени от подобни представители, които трескаво Ви разказват за ретроградният Меркурий, за своята слънчева планета и за това, че този месец ще отложат ремонта на дома си, тъй като момента не е подходящ за извършване на каквито и да е строителни дейности в дома.

В един седмичен хороскоп, моя приятелка ми разказа, че е прочела за предстоящи финансови загуби, които както тя се изрази, я плашат и карат да се чувства под постоянна заплаха. Няколко дни по-късно ми се обади по телефона и ме попита помня ли това, което ми е разказала за седмичния си хороскоп. Отговорих й не, тъй като отдавна това беше изхвърчало от главата ми.

Разказа ми, че ми е споделила за финансова загуба, която за жалост вече е факт. В седмичният хороскоп били предвещали това и тя няколко дни си мислела: трябва да внимавам, къде оставям чантата си, дали добре съм заключила дома си, дали съм в час с това, къде е картата ми.

Така няколко дни се надявала и стискала палци седмичния хороскоп да не засегне именно нея като представител на зодия везни. Но уви – в малко ресторантче с градина, където седяла със семейството си и се любувала на вкусната храна, останала без чанта. Как и кога е се е случила кражбата, така и не разбрала в детайли.

Единственото, което помнеше беше факта, че при цялото внимание и всички допълнителни мерки, които беше предприела, за да опази своята собственост, някой си е позволил да вземе нейната чанта от облегалката на стола, на който се храни. Без да усети, без да забележи. Е, начина на кражба не е бил описан в седмичния й хороскоп, но предсказанието се е сбъднало.

Дали е повикала тази неприятност, не знам. Дали силата на вярата в това, че ще й се случи нещо подобно е подтикнала събитията да й докажат истинността на седмичния хороскоп, също не мога да потвърдя категорично. Факт е обаче, че стреса в който прекара старта на седмицата и очакването за лош развой доведоха горката жена почти до състояние на лудост.

Бих преосмислила сериозно след една подобна ситуация, дали дневния или месечен хороскоп, както и виденията на съвременните оракули не създават мощен инструмент за придвижване на страховете ни в реалност.

Монетата винаги обаче е с две лица, би могло в онези няколко реда от седмичния хороскоп тя да избере да вярва и да се надява да страхотни успехи в работата и семейно щастие, което също е било описано за нейната зодия.

Но тя беше избрала да живее с идеята за това, че я грози финансова загуба, която съдбата й доказа, че е възможно именно на нея да се случи.

Не е ли по-здравословно да се придържаме към положителната енергия, която едно изречение от седмичния хороскоп може да ни даде. По-скоро бих опитала този вариант да вярвам в положителното.

Не искам да губя време, мислейки колко лоши неща биха могли да ме сполетят в сряда например.


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger