Слушалки и тапи за уши за музиканти

  

Едно от най-важните неща за музиканта е да запази слуха си. В зависимост от това, къде и кога свири, той може да бъде изложен на болезнени за слуха децибели. От голямо значение е да може да се предпазва. Един от методите е полазване на слушалки.

Може да се каже, че първият предпазващ съвет към музикантите е: Не наранявайте слуха си! Музиката може да бъде наистина силна в репетиционна, на сцена, в нощен клуб. Всичко над 85 децибела може да причини трайно увреждане на слуха. Или репетирайте при нормални обеми или използвайте чифт тапи за уши. Има много модели, които са произведени да намаляват равномерно всички честоти (така че музиката ви да звучи еднакво и в намален обем на звука).

Качествените тапи за уши намаляват в някакви параметри вредните пикове с висока честота. Различните модели предлагат различни параметри, така че трябва да четете "обложката". Технологията днес гарантира перфектното прилягане към ушната мида. Изработката е от мек силиконов материал. който не вреди на ушите. Винаги търсете качествени тапи за уши, за да няма обратен ефект при ползването. Интересувайте се от марки, които се ползват от музиканти, специалисти по звука и др. такива.

Слушалките от друга страна ви помагат да се изолирате от външни влияния, така че да чувате точно това от музиката, което ви трябва в този момент. Те са много важни по време на композиране, звукозапис, репетиране на дадена част, а понякога просто са за наслаждаване от музиката, когато имате нужда от това.

Двойка евтини слушалки са добре като за начало, но си струва да си вземете приличен чифт безжични слушалки  ако се занимавате сериозно с мелодиите си. Те звучат чудесно за слушане, имат Bluetooth връзка за модерни смартфони, а също така се са отлични студийни слушалки за запис вкъщи. Тоест новите технологиите гарантират подобрена функционалност за всякакви случаи.

Източник: muzikalen.bg

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger