Кой е идеалният SEO оптимизатор



Кой е идеалният SEO оптимизатор
Днес Интернет като канал за продажба активно замества други информационни медии. Всяка година делът на интернет комуникационните инструменти расте, вниманието към промоцията нараства. В медийния план на всеки уважаващ себе си маркетолог има точки за промоцията на уебсайтове. Търсенето на специалисти, които имат уменията и способността да популяризират уеб ресурси, също се увеличава! Оптимизаторите са много необходими и важни! По-специално бяла оптимизация.
SEO Специалист: какво искат работодателите?
SEO-оптимизаторът се разбира като специалист, който се занимава с подобряване на средата на уебсайта (външна и вътрешна оптимизация), за да увеличи позициите (и да поддържа високи резултати) в резултатите от търсенето на различни потребителски заявки.
Сред компетенциите на модерен специалист по SEO популяризация могат да бъдат идентифицирани следните:
разработване на цялостна стратегия за популяризиране на уеб ресурси;
SEO оптимизация на уебсайтове и извеждането им на високи позиции в търсачките (Google, Bing, и др.);
разработване и внедряване на съвременни технологии в процесите на оптимизация;
прилагане на експерименти с бяла оптимизация;
цялостна оценка на резултатите;
създаване на аналитични и статистически отчетни материали;
провеждане на консултации както със самия клиент, така и със служителите му;
създаване на списък с препоръки за подобряване на вътрешния уебсайт;
външна оптимизация, включително набор от референтна маса, нейната корекция и т.н.
Как да направим кариера в SEO оптимизацията, какво трябва да бъде обучението?
Днес няма пречки за влизане в тази професия, тя е безплатна за всеки. Истинско обучение за повишение обаче също няма. По правило по-голямата част от търсещите работа за позицията като SEO-оптимизатор са самоуки. Информацията, която може да помогне на теория да овладее всички основи на оптимизацията за търсачките, също е в публичното пространство - това са статии на тематични форуми и портали, майсторски класове, интервюта и препоръки от признати пазарни лидери, различни услуги за промотиране. Без такова обучение определено няма да има смисъл от специалист, както и от неговата оптимизация.
Въпреки това, дори внимателното проучване на всички рекламни материали, достъпни в мрежата, няма да бъдат предоставени всички умения, които напълно отговарят на съвременните изисквания. Работата е там, че оптимизацията за търсачките, подобно на самата глобална мрежа, е много динамична среда. Техники и бели инструменти, които даваха резултати вчера, днес могат да бъдат безполезни. Следователно всъщност основната тайна на успешния SEO специалист е наличието на практически опит. Ефективното популяризиране на уеб ресурс не може да бъде постигнато без провеждане на експерименти, разработване на различни методи, цялостна оценка на ефективността, одит и анализ.
Поради тази причина, за да заемете позицията на специалист по оптимизация или промоция, не може да се направи без практически знания и умения за популяризиране на уебсайтове.
По правило реномираните компании наемат специалисти, които преди това са се доказали на подобни позиции в други компании или са преминали целия път нагоре по корпоративната стълбица, като се започне от обучителни програми и стажове, в реномирани фирми. Те са опитни и успешни. Обучението им за оптимизация се провела чрез  практиката.
Много успешни компании у нас активно използват собствена система за обучение на млади кадри, чрез които се осигурява специализиран отдел. Тези програми постоянно се променят, актуализират. За всеки отделен елемент от образователната работа са необходими навременни корекции, в съответствие с промяната в алгоритмите за търсене, въвеждането на нови технологии. В противен случай SEO обучението няма да е от значение. Основният акцент на подобни образователни програми все още е направен върху практическите умения за оптимизация. Най-добрите професионалисти или дори ръководители на отдели споделят собствените си умения за оптимизация.
Кой оптимизатор  най-често се приема от персонала?
Според водещи компании за набиране на персонал и специализирани сайтове за работа, оптимизаторът най-често кандидатства с техническо образование за позицията като асистент специалист по промотиране или за свободния персонал , а хората с ИТ образование са най-предпочитани. Наличието на практически опит на подобни позиции се счита за голямо предимство, което значително увеличава шансовете за получаване на позиция.
При избора на кандидат ръководителите на фирми и кадрови отдели обръщат внимание на личните качества на кандидатите. Най-важните, които могат да станат конкурентни предимства, включват:
постоянство и внимателност;
отговорност и точност;
ефективност на обучението, бърза работа;
устойчивост на стресови ситуации;
аналитично мислене.
Във всеки случай, днес професията на SEO специалист е една от най-обещаващите и търсени. Уменията за насърчаване на търсенето се оценяват дори в някои свързани индустрии, а истинските професионалисти в своята област, като правило, не остават без работа за дълго време. В крайна сметка именно техните услуги позволяват на бизнеса да достигне ново ниво на обсег на потенциалните клиенти. Като цяло оптимизаторът за търсачките вече е на цена, а работата им е добре платена.
От разговор с клиент ( София: seo оптимизатор, специалист по вътрешна оптимизация)
Връщайки се към въпроса за метода на взаимодействие. Ще има много писма.
Добрата оптимизация е не само позиция в търсачката а цифра на измервателния уред. Това е целият начин да превърнете потенциалния клиент, във ваши лоялни и редовни клиенти.
Какъв трябва да е SEO оптимизатора, който да прави всичко от А до Я?
Добър маркетолог, социално и психологически здрав човек, който знае как да продава.
Уеб разработчик и програмист, който технически може да внедри всички необходими функции.
Специалист, всъщност, бъдете наясно с всички фини точки в областта на взаимодействие с търсачките, стремете се към обучение.
Този човек, за да има всички необходими знания, се нуждае не само от участие в конференции и уебинари, той също трябва да има време за провеждане на собствени изследвания и експерименти, по време на които научава нещо, което другите все още не са научили. Цялата информация, публикувана в Интернет за оптимизация на търсачките, е разделена на общи истини (правят сайта добър) и остарели и неефективни сиви методи.
Също така този човек трябва да има достатъчно личен бюджет за закупуването на всички необходими уеб услуги и SEO софтуер, който ще работи 24/7 на неговата машина. Без тях нормалната работа е невъзможна.
И в крайна сметка един човек няма да направи това сам, тъй като дори и да е най-готиният seo-специалист / маркетолог / програмист и така нататък по света - все още е 24 часа денонощието.
Маркетологът на пълен работен ден няма да навакса веднага всичко и ще стигне до извода, че повечето задачи трябва да бъдат делегирани, а самият той трябва да се развива в собствена посока. Може би посоката му е външна оптимизация / маркетинг на бяла или вътрешна оптимизация / конверсия.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger