Как да изберем подходящия вид тапицерии за коли



Независимо дали имате нова кола или просто искате да освежите сегашното си превозно, и да подобрите вида му, калъфите за коли могат да бъдат много разумна покупка. Те предпазват автомобилните седалки от петна, разкъсвания и износване. За да не се почувствате объркани от голямото разнообразие на пазара, ето няколко съвета споделени от специалистите в търговията с качествени тапицерии заколи от Flexzon.bg, които ще ви помогнат да изберете подходящия модел за вашата кола.

Определете практическите детайли
  1. Решете от колко калъфи за коли имате нужда. Можете да поставите такива на всяка седалка или да спестите пари, като ги положите само върху тези, които се използват най-често, като например предните седалки.
  2. Вземете предвид времето във Вашия район и изберете тапицерии за коли, които са най-подходящи за климата там. Овчата кожа е идеална за студено време, а памучните влакна обикновено са добър избор за поддържане на прохлада в по-топлите райони. Неопренът е водоустойчив, което означава, че този материал е добър за влажен климат и може да защити седалките в случай, че дъждът протече през прозорците.
  3. Изберете тапицерии, съобразени с Вашия автомобил. Повечето производители правят калъфи за коли, които отговарят на конкретни превозни средства, така че не забравяйте да се съобразите с марката, модела и годината на Вашия автомобил.
  4. Изберете материя за калъфите за коли, която най-добре отговаря на Вашите нужди. Ако търсите предимно издръжливост, изберете плат, който трудно се къса и износва, така че парите Ви да не отидат на вятъра. Ако искате тапицерии за коли, които могат да се перат в пералнята, може би е най-добре да заложите на смес от полиестер и памук.
  5. Изберете цвят. Цветът може да бъде различен от този на оригиналните Ви седалки, но трябва да допълва екстериора на Вашия автомобил. Имайте предвид, че по-светлите тонове не държат на мръсотия, но пък черните тапицерии за коли не са най-удачния вариант, особено за горещите дни.
  6. Помислете за модели с шарки. Това е идеален начин да покажете някаква индивидуалност в колата си. Например, изберете тапицерия с хавайски мотиви, които да показват забавната Ви страна, или камуфлажни шарки за по-мъжествен вид.
  7. Проучете от къде е най-изгодно да закупите калъфи за коли. Повечето интернет сайтове разполагат с голям избор, но може да се наложи да заплатите разходи за доставка и да изчакате седмици, за да пристигне пратката. Физическите магазини може да предлагат по-малки опции и по-високи цени, но Ви позволяват да получите тапицерията си веднага, без такса за доставка.
  8. Задайте бюджет. Една от основните функции на тапицериите за коли е да предпазват оригиналните седалки, но ако те са вече стари и износени, може да не си струва да купувате скъпи защитни калъфи. Затова, преди да пазарувате, установете бюджет.
  9. Разберете дали можете да получите отстъпки, когато купувате повече от един комплект калъфи за коли. Много търговци на дребно понижават цената, когато надвишите определена сума, особено когато пазарувате онлайн.


Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

2 декември 2019 г. в 13:03

Коя тапицерия е най-лесна за потдръжка? В момента карам Опел с текстилна тапицерия, но мисля да сменям колата и се интересувам. Благодаря!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger