Как да съчетаваме бижута



Онова, което придава перфектния завършек на външния вид и облеклото ни са бижутата. Те са онзи малък елемент, който ни прави перфектни и ни допълва. За да стоят добре на цялостната ни визия, трябва да сме ги съчетали подходящо. Няколко съвета за това ще ви дадем в следващите редове.

В миналото носенето на много пръстени беше модерно, но това отдавна отпадна.
Правилото при пръстените е да няма такива на повече от 3 пръста, като тук се имат предвид и двете ръце.

Съобразявайте се с масивността на аксесоарите.

 Доста нашумели са по-масивни обици, гердани и т.н., но тук трябва да внимаваме с това да не достигнем до визия, в която сме се отрупали с такива елементи.

Немалко хора, когато си слагат бижута слагат гривни, обици, няаккво колие и пръстени. Комбинацията от четирите е немислима. Ако слагате обици, то поставете и гривна; колието пък се съчетава с пръстен. Също така, ако единия елемент е видимо голям и с едри мотиви, другият трябва да е точно обратното. Да кажем масивната гривна се комбинира с малки и нежни обици или голямо колие с малки обици. Никога два елемента от аксесоарите не са масивни и големи.

Сребърните бижута са най-купувани и предпочитани.


 Това е така, защото еднакво добре стоят както в ежедневието, така и на вечерни и елегантни поводи. Пластмасовите аксесоари са много подходящи и носени от деца и подрастващи, но не подхождат на зряла жена.


Хубаво е между аксесоарите да има обединяващ елемент.


 Да речем кръгът като геометрична фигура да присъства както при гривната, така и при обиците. Това е и причината да се изработват комплекти от аксесоари, които да избегнат неудобството да търсиш точното им съчетание с други.

Въпреки всичко казано, трябва да имате предвид, че различните видове аксесоари са подходящи за различните дами спрямо това как изглеждат. Например жените с кръгло и малко лиже биха били абсурдни с големи масивни обици. Косата и прическата също имат значение.

Източник: 7sekundi.com
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger