Коя платформа (CMS) да изберем, за по-лесно класиране в Гугъл?

Настоящата статия дава полезна информация за CMS и по-специално по отношение на Гугъл.

Платформата, т.е. CMS (Content Management System), или чуждица, позната още като „система за управление на съдържанието“, която дава най-много предимства за търсещите машини, т.е. която е съдзадена спрямо повечето изисквания и стандарти на Гугъл е WordPress. Смятаме го на база на повече от 20 годишен опит.
Все пак, позволете да направим кратко сравение между двете най-популярни системи в България, а именно – WordPress и Joomla. Естествено, няма как да пропуснем Drupal, Mambo, както и MediaWiki, но съласете се с нас, уважаеми читатели, че първите две са най-популярни.
Преди да запчонем самото сравнение, трябва да Ви предизвикаме, т.е. да зададете въпросът: Нужно ли е да ползвам  система за управление на съдържанието?
В дадени случаи, например при нуждата от статичен сайт, тип визитка, бизнес сайт, традиционен с четири раздела, а именно „за нас“, „за компанията“, „за контакти“ и „партньори“, определено не е нужно да се изпползва CMS, като е достатъчно да се изгради сайт чрез HTML 5 и CSS, например.
Но когато говорим за динамичен сайт, за сайт с база данни, с много повече вътрешни страници, тогава вече задължително трябва да се помисли за сайт, изграден чрез CMS, или да се помисли за създаване на индивидуален проект, специфичен за клиентите, който е изцяло написан от екип от програмисти.
И така, всичко зависи от Вашият клиент...
Представяме Ви и най-често засяганите  раздели по отношение на CMS и SEO:
  • управление на Title Tag – както на началната страница, така и на вътрешните;
  • Статичните URL адреси – дали предоставят възможността да се персонализират, да съдържат ключови думи;
  • Meta Tag персонализиране – както и статичните URL, така и мета таговете са от критично значение в SEO аспект, ето защо системата за управление на съдържание трябва да позволява тяхното персонализиране;

Детайлното сравнение, както и плюсовете и минусите на отделните системи можете да видите  тук.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

6 февруари 2022 г. в 2:23

По-лесно класиране bgrentasite.com платформата. Създадена е от хора дето разбират. Не е като WP, там всеки зъболекар, чистачка, или шофьор на такси прави сайтове и плъгини. Резултат никакъв.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger