Коя е най-добрата бебешка количка?

Бебешката количка е един от най-верните помощници за родителите. Ако направите правилния избор, една добра количка може да изгледа няколко деца и да бъде абсолютен спасител на живота ви. И обратното - недобрият избор и би могъл да ви изпоти, докато се опитва да стигнете до желаното място. В настоящата статия с помощта на специалистите от Baby.Galix.bg изброяваме полезните характеристики и важните функции за безопасност, за да направите своя информиран избор.

Видове бебешки колички
На пазара се предлагат много разновидности на бебешките колички, в зависимост от това дали предлагат легнало или седнало положение на детето. Но в наши дни, повечето модели позволяват и двете позиции, чрез смяна на различни кошчета. Съществуват също специални колички за джогинг, както и за возене на повече от едно бебе.

Триколки срещу четириколки - което е по-доброто решение?
Бебешките колички с три колела, често по-дълги, по-тежки и по-широки от четириколките. По принцип по-леко се бутат, заради по-големите си колела. А надуваемите им гуми помагат за по-меко возене на бебето. По-маневрени са, но също така е по-вероятно да се отклонят от пътя. По-вероятно е да се обърнат, особено когато завивате или се качвате на бордюра.






Четириколесните бебешки колички са по-компактни и се сгъват до по-малък размер, така че са по-добрата възможност, ако се движите с градския транспорт. Повечето са с две малки предни и две големи задни колела, което осигурява стабилност при завиване.

Не би трябвало да има разлика в безопасността между двата типа бебешки колички. Но според едно скорошно проучване сред родителите, се установи, че четирите колела са по-безпроблемният избор. Повече собственици на триколесни колички, съобщават за проблеми, като например опасност от преобръщане.

В крайна сметка изберете количката, която отговаря на вашите нужди, но проверете дали  отговаря на стандартите за безопасност. Всеки родител иска най-доброто за своето дете, за това направете проучване и едва тогава преминете към покупка. А междувременно можете да разгледате най-богатия избор от качествени  бебешки колички на https://baby.galix.bg/детски-колички.



Коя е най-добрата бебешка количка за вас ?
Със сигурност няма идеална количка, така че помислите как и къде ще я използвате най-често?

  • За разходки в молове и магазини, изберете количка, която е по-тясна и маневрена.
  • Ако тичате или ходите много, надуваеми гуми правят бутането по-удобно.
  • Ако ще използвате обществения транспорт, важно е лекото и лесно сгъване.
  • Ако се разхождате в парка или по неравни повърхности, големите колела ще направят возенето по-удобно за бебето.

Важни характеристики


  • Колела
Ако предните колела се въртят, маневрирането ще бъде лесно. Но е хубаво да има възможност да бъдат заключени, когато се движите по-бързо или по неравен терен. Големите колела са удобни за бордюри и стълби. Надуваемите могат да се спукат, но правят возенето комфортно.


  • Размер
Пробвайте в магазина сгъването и разгъването на бебешката количка, за да проверите дали е удобна за носене в сгънато положение. Измерете я, за да видите дали ще пасне на багажника ви, без да е се налага сваляне на гумите. Уверете се, че размера на кошчето за новородено, е подходящ за вашето бебе.

  • Спирачки

Проверете как работят спирачките, като ги използвате, докато бутате силно количката. Хубаво е, ако спирачките на задните гуми са свързани и се заключват едновременно с едно действие. При някои модели има и предни спирачки. Заключванията, които се извършват с крак, предотвратяват навеждания, но проверете дали са разположени удобно.

  • Колани

Издърпайте рязко коланите, за да видите колко са надеждни и дали седалката няма да излезе от рамата.

  • Регулируема облегалка

Някои бебешки колички са с изправена облегалка, която се спуска леко назад, а други предлагат позиция за пълно легнало положение, удобно за сън. Регулирането на 3 позиции, прави количката по-практична.

  • Подложка за крака

Подложката за крака намалява риска от наранявания по краката на детето ви, които може да се случат при допир до земята или при заклещване в предното колело.

  • Свалящ се кош за кола

Много модели се предлагат с подвижни кошчета, които се използват като седалка в колата, така че няма да събуждате бебето, когато го местите в колата. Не всички кошчета обаче са подходящи за новородени, така че проверете, преди да купите.

  • Лесно сгъване

Има модели, които се сгъват и разгъват с натискането на един бутон. Лошото обаче е, че може да бъде натиснат от дете, стоящо близо до количката, и да представлява сериозна опасност за бебето в количката.
Други екстри, които да търсите: дъждобран, чанта за съхранение на неща като дрехи, памперси, козметика за бебето, храна и и др., регулируема височина на дръжката.

  • Могат ли триколките да бъдат заместител на бебешките колички?

Единственият верен отговор е "не". Някои от тях наподобяват количките, но не е препоръчително да ги използвате като заместител. Триколките не са толкова лесни за маневриране и най-вече те не са предмет на същите стандарти за безопасност и трайност.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger