Дизайн на рекламни материали и мястото на лого дизайн в него

Дизайн на рекламни материали е често срещана похват в изграждането  на рекламна стратегия за една компания. Дизайна на тези материали до голяма степен трябва да следва цялостната концепция за визуално представяне на фирмата. Логото е част от рекламните пособия, която е задължителна и неизменна. Все пак логото е именно главния идентификатор за един бизнес. То изгражда визуалното му и информативно лице, което пък поставя началото на една трайна във времето корпоративна идентичност.

Мястото на лого дизайн в концепцията на фирмата и в рекламните и материали

  По своята логика и същност логото е универсално маркетингово пособие за директна и индиректна реклама. Така погледнато то стои добре и на визитна картичка, и на билборд, но пък е незаменима част и от онлайн представянето на компанията в сайта и или пък по социалните мрежи например. Какво трябва да бъде логото, за да работи директно и индиректно за вашата фирма? Трябва да бъде уникално казано с една дума. Но пък, какво е уникално в днешния глобален свят, където има от всичко по много и при това в разнообразни вариации? Отговор с универсален характер на този въпрос няма. Логото трябва да лежи на следните твърди основи, които един лого дизайнер да му положи:

·         Свързаност – става въпрос за отглас към дейността на фирмата, нейните успехи, клиенти, предлагани услуги или стоки, както и свързаност със стратегията за маркетинг и изграждане на фирмено лице.

·         Информативност – в крайна сметка информативността е, това което ще каже на клиентите – това сме ние, предлагаме ви сигурност, качество и уникална фирмена политика да речем. Насищането с информативност не бива да бъде статично или буквално. Точно тук визуализацията има най-специфичен характер и затова и добрите лога са забелязани веднага, за разлика от некачествените.

·         Простота – по отношение на простотата логото е прословуто визуално изображение. То може да бъде просто един знак, един символ или дори буква. Начинът, по който обаче ще ви грабне е различен и нестандартен. Простотата цели изчистен дизайн от към форма, цвят и усложненост. Именно така се постига най-силно въздействие от моментален характер.

·         Гъвкавост – както дизайн на рекламни материали, така и дизайн на лого цели гъвкаво представяне. Едва ли една фирма иска логото и да бъде зле изглеждащо, на пиксели, да не се чете или пък да не се разпознават части от него. Затова и гъвкавото лого е доброто представително лого, което работи функционално и качествено.

Ако имате вече такова лого, което да отговаря на споменатите характеристики, то използвате ли го реално добре? То има незаменимо място в цялостната концепция и визия за фирмения бизнес, както и в изработката на рекламните пособия. Ако заложите само на реалната презентация на логото или само на онлайн презентацията му, то става едностранчиво и ограничено. Все пак човек не използва името си само, когато го пише във Фейсбук профила си. Той го използва и когато се представя физически на даден човек или общност. Така погледнато логото е важна част от лицето на компанията и всеобхватното му ползване е добрата концепция за развитие на бизнеса.

Лого дизайн в хармония с дизайн на рекламни материали

Професионалните дизайнери на фирмена идентичност добре знаят, че общата концепция за изграждането и освен, че тръгва от логото, го и следва в един момент. Вида на шрифта, на фона, на динамиката, на цвета и цялостното представяне въобще – е това, което сглобява общата картина на пъзела. Хармоничното лого стой достатъчно атрактивно и в черно бяло, и в цвят. В зависимост от концепцията ви за рекламни материали и разнообразните им видове, от логото могат да бъдат изведени определени визуални контексти. Принципно, колкото по-семпъл е дизайна и тук, толкова повече клиента и потребителя разчитат важната информация, която така или иначе искате да има кажете, щом правите дизайн на рекламни материали. Визитките често пъти са основен рекламен елемент от пособията. Те биват следвани от брошурите, календарите, стандартните канцеларски материали и въобще имиджа на компанията, които се налага и в офис средата, и онлайн, и по изложения, както и по приеми в бизнес средите.


Лицето на една фирма е строго индивидуално и най-добрият вариант е извеждането на характерна запазена марка за нея. Само така днес сме забележими сред стотиците и хилядите бизнеси, които атакуват отвсякъде и на всички нива. 
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger