Извлечете максимума от вашите дискови брани

При избора и покупката на дискова брана е важно да заложите на такава, която ще отговаря изцяло на вашите изисквания и нужди и ще можете да я използвате в продължение на много години.

Ето няколко основни фактори, които е добре да имате предвид, когато избирате своята нова дискова брана.

Заложете на качеството
Важно е когато избирате своята нова брана да изберете такива, които са произведени от доказани производители и са с нужната гаранция за качество. За това и много от земеделците в България залагат дискови брани MASS заради отличното качество, доказана здравина и безупречна ефективност при обработка на почвата. Всичко това се дължи на качествените материали, които са използвани при отличната сглобка на браните, а това им дава изключително предимство пред останалите им конкуренти.

Проверете под какъв ъгъл са поставени дисковете
Задължително трябва да проверите под какъв ъгъл са монтирани дисковете на браните и дали е възможно да се регулират. Различните марки дискови брани се предлагат с фиксиран или регулируем ъгъл, което позволява на земеделците сами да определят и настройват спрямо своята почва ъгъла на дискуване. Качествените брани MASS са с фиксиран ъгъл, който след продължително тестове е установено, че е най-подходящ и ефективен при обработка на почвата. По този начин се спестява едно главоболие на земеделците да си играят непрекъснато да регулират своите дискови брани.

Какъв вид ще са дисковете
Това също е от съществено значение, когато избира своята нова брана. Основно се предлагат два вида – назъбени и гладки дискове. Разликата между тях, освен в дизайна е и в предназначението им, тъй като на гладките са по-ефективни при песъчливи почви, докато назъбените са подходящи за глинести почви. При желание на клиента винаги може да се направи комбинация и дисковите брани да имат и назъбени и гладки дискове.

Съобразете избора на дискова брана с вашия трактор
Изключително важно е да съобразите своя избор с наличния трактор, с който разполагате, защото ако избрана дискова брана е по-тежка, а мощността на вашия трактор е недостатъчно, то дискуването няма да бъде изобщо ефективно. За това първо проверете каква е мощността на вашия трактор, за да знаете какъв вид брана можете да изберете. По-малките брани се нуждаят от по-малка мощност между 65-80 к.с, но за по-големите е необходима мощ между 140 и 200 к.с.

Поддръжка
Уверете се, че за избраните от вас брани има достатъчни резервни части в случай на нужда. Колкото и здрави да са те в един момент ще се нуждаят от подмяна на различни части е важно да можете лесно да откриете нужната ви част за подмяна. Това е още едно предимство на дискови брани MASS, които освен със своята здравина могат да се похвалят и с отлична сервизна поддръжка и наличност на склад на голям брой резервни части.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger