Без фотограф няма сватба

сватбен фотограф
Сватбена фотография
Искам да се обърна към вас, като ви разкажа какво ми се случи. Аз и моята дългогодишна приятелка решихме да се оженим. Първото, което направих за да се стигне до заветната дата за сватбата бе да и предложа. Намерих хубав годежен пръстен. Точно такъв за какъвто тя си бе мечтала цял живот. Отне ми време но се справих. След това трябваше и да и предложа по запомнящ се за нея начин. 

Няма нужда да се впускам в подробности как точно и предложих, стига само да спомена, че направих романтична вечеря, украсих апартамента ни със свещи и цветя, останалото можете да си го сглобите и сами. Така, след като вече бяхме сгодени трябваше да определим и датата на голямото събитие. Направихме го. Избрахме прекрасен пролетен ден. Спряхме се на чудесен ресторант на брега на плажа. Направихме всичко както си му е реда. Бяхме решили сами да се погрижим за всичко, факт, който се оказа, че не е много мъдър, но ще стигна и до това. Та да се върна на приготовленията за сватбата. След избирането на ресторанта, от много други, се заехме с украсата му, после направихме и покани. 

Разпратихме ги до всички скъпи на сърцето ни хора. Погрижихме се за цветята и оркестъра, както и за облеклата, на нас, кумовете и на шаферките. Така след всичко седнахме доволни на масата и с облекчение въздъхнахме, бяхме доволни, че всичко сме уредили и то съвсем сами. В един момент обаче ни просветна.  

Кой щеше да запише всички спомени от сватбата? 

Кой щеше да се заеме с не леката задача да бъде фотограф на този специален ден за мен и любимата ми? Не бяхме ангажирали фотограф за сватбата! След бърза справка установихме, че нямаме бюджет за такъв. Затова след кратки размисли си казахме, че не е чак толкова драматично и просто ще натоварим с тази задача някой от гостите. Какво пък, от време на време някой просто трябва да ни щраква по един до два пъти. Елементарно нали? И аз така си помислих. Е да, ама не. Оказа се, че да снимаш сватба далеч не е като да снимаш туристически забележителности или рожден ден. Момчето ангажирано от нас да снима не се справи както подобава за една сватба. След като получихме снимките се оказа, че голяма част от ритуалите или не са заснети или са уловени от камерата но в много лошо качество. Не искам да коментирам как изглеждаха снимките от семейната фотография. 

Това което искам да ви кажа, мили господа е, че когато нещата опират до сватба то трябва да се обърнете към професионален фотограф.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 3 коментара

7 август 2015 г., 13:29 ч.

Така си е, ако една сватба не се запемети със снимки, няма да е сватба!

11 март 2016 г., 9:28 ч.

Сватбеният фотограф трябва да има много качества, вече не е достатъчно това - да може само да снима. Лошото е, че доста хора залагат на кича и не са на ясно как точно да си изберат сватбен фотограф.

11 март 2016 г., 10:07 ч.

Така е. Много хора дори не си търсят сватбен фотограф, а поверяват тази задача на някой роднина. Лошото е, че тя не е никак лесна, а когато го установят, вече е късно и всичко е отишло по дяволите.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger