Полезни съвети при ремонта за вашата баня



Вратите за баня се изработват от няколко вида материали- дърво, алуминий или стъкло.Всички те си имат съответно своите предимства и недостатъци. Но освен с материала, когато избирате врата за банята си, необходимо е да се съобразите и със стила на мокрото помещение, както и с цялостния интериор на вашето жилище. Ще се опитаме да  обърнем внимание на видовете врати, за да улесним максимално всеки един избор.



Дървени врати баня ( предимства и недостатъци )
Всички знаем, че дървеният материал е много естетически издържан  и много здрав. Дървените врати  имат голяма плътност и добра звуко изолация. Но въпреки тези добри технически характеристики, дървените врати не са от най- подходящите врати  за вашата  баня и други мокри помещения. Дървото е материал, който не е  влагоустойчив и с времето може да се деформира, по вратата да се натрупат плесени и други бактерии, което не е желателно. Дървената врата  трябва да има безупречно добро  покритие, ако желаете на всяка цена  дървена врата, в случай, че целият ви интериор е дървен. Задължително обаче  душът в банята да се намира далеч от вратата и тя не се мокри постоянно.

Стъклени врата за баня ( предимства и недостатъци )
Най- важното условие е една врата за баня да бъде устойчива на влага. Стъклото има тази характеристика, но ако предпочетете него, то трябва да е максимално непрозрачно. Ето защо може да заложете на врата с матирано стъкло. Стъклените врати за баня имат много добър естетичен вид, но и те като всяка вид врата за баня  си имат своя недостатък. Тъй като по всяко стъклото остават следи от капчици вода, този тип врати се нуждаят от постоянно почистване. Ако това обаче не ви притеснява, вратата от стъкло определено ще придаде много стил на вашия интериор на вашата баня.


Алуминиеви врати за баня ( предимства и недостатъци )
Алуминиеви врати за баня са едни от най- устойчивите на влагата. Алуминият е изключително влагоустойчив и неговата ценова себестойност е сравнително ниска. Но също като останалите два вида, така и тези врати имат също някои свои недостатъци. На пазара се предлагат  не толкова голям  избор от модели и другото, което е от голямо значение е, че дизайнът на повечето алуминиеви врати не подхожда на всяко интериорно решение. Друг не голям  недостатък, че тяхната дебелина е по- малка от останалите типове врати  и  при тях се създават неприятни звуци като скърцане и триене. Ето защо причината алуминиевите врати да се използват най- често при обществените помещения за бани и тоалетни.

Решението е във ваши ръце, просто направете най-правилният за вас.

Това са най- често използваните материали за изработка на врати за баня. Изборът зависи изцяло от вас и вашият индивидуален интериор. Но винаги имате възможност да получите безплатна консултация от специалисти, за да изберете най- доброто!

Сподели статията :
'
 

+ коментара + 2 коментара

7 август 2015 г. в 13:07

доста полезна статия!

7 октомври 2015 г. в 15:12

Само преди месец бяхме в основен ремонт на банята и сега съжалявам, че предварително не потърсих информация за това какво да очаквам. Мърсотията или по скоро прахта, която беше навсякъде тотално ме побърка, колкото и да чистиш тя се получава веднага след час работа на майстора. Радвам, се вече че всичко мина и от сега на татък ще знам, че ни давате полезни съвети.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger