Най-евтината маркетингова стратегия

Когато се опитвате да изградите име в World Wide Web, можете лесно да се обезкуражите. Намирането на най-добрия и най-ефикасния начин за насърчаване на вашия сайт може да отнеме месеци на опити и грешки. Тук съм поставил заедно някои от най-добрите начини за насърчаване на вашия уебсайт. Въпреки че не е задължително да ви казвам нещо, което не сте чували преди, съм се опитал да поставя по-голямата част от тях на едно място за лесен достъп.

Няколко тактики за популяризиране на вашия сайт.

Насърчаването на вашия сайт в онлайн форуми и блогове,
било то вашите собствени или на някой друг е добър подход.
Интернет предлага стотици хиляди специфични и целенасочени онлайн форуми, блогове, имейл списъци дискусия и новинарски групи, създадени за хора със специфични интереси. Търсете групи с конструктивен диалог, и се включете в дискусията по един ненатрапчив начин. Уверете се, че вашия подпис има линк към вашия сайт, така че другите потребители да могат лесно да ви намерят.

Всеки обича безплатни неща! Насърчаване на вашия сайт, чрез
предлагане на конкурс с награди. Ще се изумите колко бързо
вашия трафик ще тръгне нагоре. Не е нужно наградата да бъде
нещо голомо, то може да бъде толкова просто, като безплатен чифт от нещо, което продавате или един час от вашите услуги. Правилата за конкурса ви, трябва да бъдат юридически издържани. И конкурса и награда в крайна сметка трябва да се насочени към групи от хората, с които бихте искали да правите бизнес.

Една от най-малко използваните, но най-лесна тактика за
насърчаване на уебсайта е да предложите навашите посетители,
да запазят вашия сайт. Звучи толкова просто, знам, но много
малко хора правят това искане. Средният интернет потребител,
няма да мисли да запази отметка към даден уеб сайт на първия
или втория път, когато го посещава. Това се прави, обикновено едва, когато му се наложи няколко пъти да въведе уеб адреса и открие, че му е по лесно да запази отметка, вмест овсеки път да го пише.
Знам го от собствен опит.

След време, ще откриете, че ще трябва да платите малко пари, за да може наистина популяризирате уеб сайта и бизнеса си. Колко, зависи от вас. Но преди да направите скок, се убедете, че внимателно сте изчислили възвръщаемостта на инвестициите. Някои от най-купуваните платени реклами, са текстовите реклами в имейл бюлетини, насочени към определени групи потребители. Макар, че използването на рекламни банери за популяризиране, ще ви донесе по-малко от 0,2 процента реални кликове, си струва, ако можете да ги получите евтино.

Започнете една партньорска (афилиейт) програма за изграждане на мрежа от компании, или афилиейтъри, които имат финансови интерес от насърчаване на вашия сайт и бизнес. Определете колко процента комисионна, сте готови да платите и след това намирете на фирми ипартньори за вашата програма. Колкото по-голям е процентът, толкова повече хора ще привлечете. Това е голяма възможност да получите много посещения на вашич сайт.

И накрая, сложете списък на вашите продукти и услуги в сайтове за сравнение на стоки. Това са сайтове, където купувачите отиват за да определят къде могат да получат най-добрата цена за това, което искат да купят. Някои от тях са безплатни списъци, други начисляват комисионна. Така или
иначе, за минимален размер на инвестицията си заслужава за насърчаване на вашия уебсайт, да се впишете в някои от тези сайтове.

Накрая, но не на последно място по важност, е хубаво да се свържете съсспециалист в областа на оптимизацията на уеб сайтове за търсачки. Товаобикновено е платена услуга, която обаче ще ви донесе голяма посещаемост от целенасочена група потребители. Този подход ще ви се отплати във времето. Резултатите идват сравнително бавно, но са дълготрайни и
качествени.

Разбира се, тази статия не е писана за да бъде "библия" на популяризиранетона уеб сайтове. Ако потърсите в интернет, ще намерите милиони статии със съвети как да промотирате вашия сайт. Ние просто се надяваме, че сме успяли да обобщим някои от най-лесните и най-ефективните методи за популяризиране.
Успех!
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

12 октомври 2013 г. в 23:06

Много добра статия и всичко е точно така!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger