Поредната каша с детска градина в София

Дълго мислих, дали да споделя неприятната случка, с която се сблъсках. Казвах си, че на дали някой се интересува от конкретния случай. На края реших, че тези неща трябва да се споделят и е крайно време да се коментират в обществото иначе няма да спрат да се случват.

Ще започна от по далече с проблем, за да добиете представа за парадокса, за който пиша.

Преди година точно пред моят блок в ж.к.Младост 3 в гр.София, започна строеж на страхотна детска градина. Бях много доволен, че някой се старае да реши проблема с децата, които няма къде да ходят на детска градина. Моята дъщеря ходи на детска не 300м от блока нн, като всеки ден за да стигне до своята градина минава покрай строящата се. Вечер и се радваме от прозореца и тя ме пита, дали няма да я преместя там.

Бях информиран от госпожите в детската градина, че август месец няма да работят и си направихме графика да почиваме именно тогава. След лятата ни почивка на 09.09.2011г. случайно срещнах съсед, който притеснен говори по телефона и ме спря, за да ме изненада. Попитаме дали знам, че детската градина на дъщеря ми и неговия син няма да работи 2 месеца.
Помислих, че е слух. Понеже ми е близо отидох да проверя.

Ето тук вече останах силно изненадан и доста ядосан. Оказа се, че не само е вярно, но и децата от тази градина са разхфърляни из околните квартали. Моята дъщеря е разпределена в кв.Горубляне на около 5км от дома ни. Някой сигурно ще каже, че не е далеч. Но при положение, че между дома ни и детската градина, която посещава има току що построена градина ми се вижда уникално недомислено. Има деца изпратени в ж.к.Дървеница. Оказа се, че чисто новата детска градина е предоставена на деца, които ходят на детска в ж.к.Младост 2, защото тяхната ще се ремонтира.

Значи системата е следната: Децата от ж.к.Младост 2 отиват в ж.к.Младост 3, децата от ж.к.Младост 3 отиват в околните квартали. Е не беше ли по лесно да преместим децата от този квартал с 200 метра, а децата, които така и така не са от тук да разпределим в околните квартали? Така поне едните щяха да са си в квартала и на почти същото място, където са били до момента.

Друг въпрос е защо не отпуснаха средства за ремонта на детската градина през лятото, когато ги няма повечето деца, а ги отпускат, когато всички разчитата да пратят децата си там?! Както се казва "То не става само с ядене. Трябва и акъл."

Явно някой реши да направи някоя и друга червена точка преди кметските избори, но по-скоро сглоби страхотен предизборен гаф. Искам да ви кажа, че на предстоящите избори за кмет, кметът на район Младост може да е сигурен, че поне аз ще гласувам за всички други варианти, но в никой случай за него.

Определено не смятам, че персонала в детската ни градина има каквато и да е вина в случая. Не мисля, че те са определили времето в което да се започне ремонта. За това има инспекторат, заместник кмет по образование и какви ли не умници, на които искам да кажа:

ЕИ МИЛИ ХОРА, ВИЕ СТЕ ТАМ, ЗА ДА СЛУЖИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО, А НЕ ДА ГО ЗАТРУДНЯВАТЕ МАКСИМАЛНО. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ И ДА РАБОТИТЕ КАКТО ТРЯБВА!!!
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 2 коментара

16 септември 2011 г. в 22:09

Много ми е интересно колко хора ще оставят коментар под тази публикация. Дали ще се получи обсъждане на въпроса? Дали това е правилния начин на действие от страна на институциите, които взимат тези решения?

Анонимен
17 септември 2011 г. в 23:11

Явно не са много хората, които биха дали мнение по подобен въпрос. Това е жалко! Как ще очквате някоъ да обърне внимание да подобен ваш проблем когато не отдавате необходимо значение на другите. Въпроса тук е принципен и моето мнение е, че не може да се отнасят така с хората. Това е ненормално отношение от страна на някой малоумен общински чиноник. Вероятно цялата вина ще падне върху невинния в случая директор на въпросната детска градина.
На ваше място аз също не бих гласувал за действащиа кмет!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger