5 важни неша за създаване на популярен блог


Искате да притежавате популярен блог и сте готови да направите, каквото е необходима, за да се превърнете в един от най-добрите блогъри във вашата ниша, но се чудите как да го постигнете? Е, вашата популярност започва с това да определите темата, на която ще е посветен блогът ви! Факт е, че хората не четат блогове от лоялност към блогъра, а по скоро заради информацията, която се съдържа в блоговете! Ролята на блогъра е да поддържа процеса на създаване на съдържание, което е от значение и достатъчно интересно, за да накара читателите да се върнат отново.

Предлагам ви 5 неща, които блогът ви трябва да съдържа, ако се надявате посетителите да се връщат, което е знак, че изграждате лоялна аудитория.

1: Вашето писане!

Казано с три прости думи, вашето съдържание трябва да е от значение, да е информативно и полезно. Не забравяйте, че хората четат блогове от любобитство и интерес и ако не можете да предоставите актуализации, които отговарят на интересите на читателите, вие сте изправени пред трудна битка!

2: Вашите усилия

Времето, което можете да отделите, за да поддържате вашия блог е нещо, което трябва да определите предварително. Усилията, които полагате трябва да са едновременно насочени към обновяването и поддържането на темата на блога. Хората искат да знаят какво могат да очакват. Колко често ще се обновява блога и ще има ли полезна информация в него. Разбира се хората идват във вашия блог заради темата на писане, ако решите рязко да промените курса по отношение на тематиката на блога си, това би било глупаво и вредно за растежа на блога ви.

3: Отношението ви към коментарите

Ако не позволявате коментари в блога си, а го направите по-статичен, това ще е сигурен начин да потънете. Голяма част от популярността на блог палтформата е свързана с възможността на хората да общуват чрез оставянето на коментари! Ако искате да бъдете добър домакин, ще трябва да дадете възможността на хората да споделят своите мисли или да изразят становището си, когато посетят блога ви.

Повечето хора ,които четат блогове очакват, че ще могат да участват в разговори по темата, затова не ги разочаровайте!

4: Вашата навигация

Цялата ви работа по създаване на съдържание по темата, която сте избрали за блога ви, има смисъл само, ако това съдържание е изцяло достъпно за посетителите. Подредете вашите статии по категории, като в същото време свържете всички статии, които съдържат подобна или подходяща информация. Това прави вашата навигация бърза и е нещо, което се среща по всички по-големи и известни блогове.

5: Вашият ангажимент

Последно, но не на последно място е ангажимента, който поемате като блогър! Важно е да осъзнаем, че дори най-големите блогове отнемат много време, за да се създаде и поддържа голяма и лоялна аудитория от последователи. Лоялността не се постига за една нощ. Усилията, които се инвестират трябва да са дългосрочни, тъй като блогването е процес, а не събитие.



Създаването на популярен блог започва с избора на тема, която смятате да е основна за вашия блог. Но това е просто началото! За да имате един от най-популярните блогове във всяка ниша, трябва да поемете ангажимента на блогър, който обсъдихме по-горе. Важно е да осъзнаем, че хората четат блогове благодарение на техния интерес към съдържанието, а не от лоялност към блогърите. Това означава, че блогърът се "задължава" да публикува съдържание, което да поддържа интереса на читателя и да го превърне в постоянен посетител. С течение на времето, усилията ви ще ви доведат до изграждане на лоялна аудитория. Надявам се да спечелите репутацията на един от най-добрите блогове във вашата ниша.

Сподели статията :
'
 

+ коментара + 12 коментара

14 септември 2012 г. в 10:47

Блога трябва да се поддържа постоянно с нови статии и линкове.

14 септември 2012 г. в 15:25

Линковете не са 100% задължително, но са препоръчителни! А статиите е хубаво поне 2-3 на седмица :)

16 септември 2012 г. в 9:47

Не всеки който е публикувал 5-6 обяви, 3-4 коментара и 1-2 преведени с GT статии го прави блогър.

19 септември 2012 г. в 8:39

Важни са и статиите и линковете и контакта с различни хора. Факторът, който ги обединява е търпението на блогъра. Превеждането с GT не те прави блогър, но пък има много ценни статии в чуждестранни блогове, които си заслужава да се преведат или да се преразкажат на читатели, които не са много добре с чуждите езици.

19 септември 2012 г. в 14:48

Блогването не е нещо лесно. Определено трябва да мине доста време, за да се наречеш истински блогър. Друго важно нещо е да можеш да задържиш публиката си. Благодаря за статията!

20 септември 2012 г. в 15:33

Доста интересна статия, има доста правилни неща в нея. Линковете са много важни ако искате блога или сайта ви да се класират добре. Но според мен доста по - голям резултат имат статиите.

22 септември 2012 г. в 20:46

Статиите са най важното нещо за един блог няма спор за това, но това е само началото. От тук на там започват другите неща, които са описани, както в тази статия, така и в другите от поредицата със съвети за блогове в този блог. Важно е постоянството посочено в тази статия, важно отношението ви към читателите, навигацията, линковте към блога ви, коментарите, дискусиите...
Както е написал авторът в една друга статия вблога си - "Блогването е порцес, а не събитие."
Т.е. не може да напишете 1 статия и да очаквате тя да е най-четената и да имате 100 000 коментара към нея, ако не се потрудте да я покажете да читателите. Трябва да ги докарате при нея и ако няма следваща и по-следваща статия, всичко ще свърши за отрицателно време. Блогвайте периодично, пишете интересни статии и се старайте да ги разпространите сред, колкото се може повече хора.

26 септември 2012 г. в 0:46

Понякога е добре да се даде възможност на гост блогери. Така те ще поемат част от работата, което при един мащабен блог не е малко.

16 ноември 2012 г. в 23:23

@безплатна музика, съгласен съм с теб но това за съжаление в България е малко трудно да стане. Най - добър ефект би имало да блогваш със статия в сайт ривалентен на твоя, обаче... кой ще е тоя конкурент дето ще се навие?!?!
А всъщност и двамата биха си били еднакво полезни да разменят по една статия... ама уви.. тука е трудна работа.
Оптимизирам няколко сайта, предлагал съм на конкуренти да разменим статии... обикновено няма отговор :D

18 декември 2012 г. в 18:38

Всеки, който иска да създаде популярен блог е нужно да следва тези стъпки!

29 октомври 2013 г. в 3:02

Освен тези неща, за един успешен блог трябва и добра реклама, видимост в интернет, стратегия за развитие. Ако никой не те намира, няма как да бъдеш видян и прочетен, а това от своя страна означава само едно - провал.

5 февруари 2022 г. в 9:05

Браво за полезния материал!
Поздрави


Павел
Павел

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger