Топ 3 етерични масла за бистър ум!






Етеричните масла са концентрирани растителни извлеци, които имат редица полезни свойства, включително за подобряване на концентрацията и паметта. Някои от тях са особено ефективни за стимулиране на мозъчната дейност и за подобряване на умствената яснота.

Ето топ 3 етерични масла за бистър ум:

Евкалипт

Етеричното масло от евкалипт е известно със своите освежаващи и тонизиращи свойства. То също така е ефективно за подобряване на концентрацията и паметта.

Едно проучване от 2015 г., публикувано в списанието "Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine", показва, че етеричното масло от евкалипт може да подобри концентрацията и паметта при хора с когнитивни нарушения.

Как да използвате етерично масло от евкалипт за бистър ум:
Вдишвайте етерично масло от евкалипт, като го добавите към дифузер.
Добавете 2-3 капки етерично масло от евкалипт към водата за баня.
Нанесете 2-3 капки етерично масло от евкалипт върху слепоочията си и масажирайте в продължение на 5 минути.

Розмарин


Етеричното масло от розмарин е известно със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. То също така е ефективно за подобряване на концентрацията и паметта.

Едно проучване от 2012 г., публикувано в списанието "Phytotherapy Research", показва, че етеричното масло от розмарин може да подобри концентрацията и паметта при хора с когнитивни нарушения.

Как да използвате етерично масло от розмарин за бистър ум:Вдишвайте етерично масло от розмарин, като го добавите към дифузер.
Добавете 2-3 капки етерично масло от розмарин към водата за баня.
Нанесете 2-3 капки етерично масло от розмарин върху слепоочията си и масажирайте в продължение на 5 минути.

Етерични масла

Мента


Етеричното масло от мента е известно със своите освежаващи и тонизиращи свойства. То също така е ефективно за подобряване на концентрацията и паметта.

Едно проучване от 2014 г., публикувано в списанието "Nutrition Journal", показва, че етеричното масло от мента може да подобри концентрацията и паметта при хора с когнитивни нарушения.

Как да използвате етерично масло от мента за бистър ум:Вдишвайте етерично масло от мента, като го добавите към дифузер.

Добавете 2-3 капки етерично масло от мента към водата за баня.
Нанесете 2-3 капки етерично масло от мента върху слепоочията си и масажирайте в продължение на 5 минути.

Важно е да се отбележи, че етеричните масла са силно концентрирани и трябва да се разреждат с базово масло преди употреба. Базовите масла са неетерични масла, които са безопасни за директно нанасяне върху кожата. Някои подходящи базови масла за разреждане на етерични масла за бистър ум са:

- Кокосово масло
- Масло от жожоба
- Масло от бадеми
- Масло от авокадо

Преди да използвате етерични масла за бистър ум, е препоръчително да направите тест за алергия. Нанесете малко количество от разреденото етерично масло върху вътрешната страна на китката си и изчакайте 24 часа. Ако не забележите зачервяване или сърбеж, маслото е безопасно за употреба.

Етеричните масла могат да бъдат ефективен инструмент за подобряване на умствената яснота, но те не са панацея. За да постигнете трайни резултати, важно е да комбинирате употребата на етерични масла с здравословен начин на живот, който включва здравословна диета, редовни упражнения и достатъчно сън.




Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger