Сребро 925 - всичко, което трябва да знаете

Ако искате да си купите бижута от 925 каратово сребро, вие без съмнение ще искате да знаете разликата между чистото сребро и среброто проба 925. Металът наречен сребро, който се използва в бижутерията не е изработено само от сребро. То се състои от 92,5% сребро, а останалата част се състои от примеси - предимно мед. Това е причината, поради която комерсиалното сребро е по-популярно като сребро с марка 925 или просто 925 сребро.


Причината среброто да се комбинира с други метали е, че е много трудно да се правят сложни модели украшения само с чисто сребро, което е много меко и ковко. Малко твърдост трябва да бъде добавена чрез добавяне на други метали, както мед, например. Ето защо бижутерите могат да изработят и най-сложните и мащабни модели бижута с 925 чисто сребро.

Сребърни бижута с проба 925 със сигурност не са евтини. Те изискват по-голяма но оправдана инвестиция от ваша страна. Има и голяма разлика дали купувате сребърна висулка, малък пръстен или масивно сребърно колие. Но това е ценна инвестиция като стойността й се увеличава с времето. Какво е много важно, за да не бъде подлъган купувача с фалшива 925 проба сребърни бижута.

Изключително сериозен проблем е това, че много бижутери продават фалшиви сребърни колиета, пръстени, обеци и др. Среброто е много по-евтино, отколкото златото и все пак фалшиви имитации на бижута от сребро се продават на пазара.

Така например, често клиентите попадат на бижута със сребърно покритие, които се продават като масивни сребърни бижута. Посребрените бижута имат само минимално съдържание сребро и съвсем скоро след покупката, сребърното покритие пада.

Ето защо от „Магазини Гранат“ съветват, че знанието как да разпознаете оригиналната сребърна проба 925 от фалшивата ще бъде от голяма полза за вас и ще ви спаси от значително финансови загуби и измами.

Техниките, описани тук, ще ви помогнат да направите точно това – да разпознаете оригиналните сребърни бижута от фалшивите посребрени, които се продават от някои неблагонадеждни продавачи.

# 1. Натъркайте бижуто с мека бяла кърпа. Ако откриете някакви следи върху плата, можете да бъдете напълно сигурни, че то е направен от истинско сребро. Обяснението е, че всяко излагане на въздух причинява окисляване на истинското сребро. Това го кара да губи блясъка си с течение на времето, това е причината, поради която по белия плат са останали тъмни петна след полирането. Това е така наречената патина.

# 2. Направете тест с Азотна киселина. Когато се добавят капки азотна киселина, ако бижутата са от фалшиво сребро, под въздействието на киселината, те губят цвета си. Винаги карайте бижутера, преди да купите сребро с проба 925 от него, ако може да направи теста с азотна киселина върху него.
Азотната киселина не оказва влияние върху истинското сребро с проба 925, така че ако бижутера продава истински продукт, той няма да има възражения към това. Но не забравяйте да носите ръкавици и защитни очила за очите си, докато правите теста с азотна киселина.

Ако бижуто е изработено от реално сребро, на мястото, където попадне азотната киселина, ще се появи кремав цвят, в противен случай, ако е фалшиво, то ще стане зелено.

# 3. Използвайте тест Мирис. Реално среброто не трябва да мирише. Ако е все пак има миризма, то е, защото има твърде много мед в него.

# 4. Използвайте магнитен тест. Това е прост тест. Магнитите нямат ефект върху среброто, така както нямат ефект върху златото или платината. Но ако установите, че бижутата се привличат от магнита, значи, че това, което ви представят за сребро, е фалшиво.

# 5. Оригиналните сребърни бижута ще имат маркировки като "Ster", "925" или "Sterling Silver" на някое скрито място. Ако не виждате такава маркировка, трябва да внимавате. Явно става дума за измама.
Можете да си спестите много неприятности, ако купувате сребърните си бижута от реномирани бижутерски магазини и сайтове като „Магазини Гранат“.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger