Имам сайт – а сега накъде?

SEO optimization
Знаете ли какво е това? Това е нещо толкова просто, че чак сложно. Отнася се за отношението на другите сайтове към вашия. Сега сте си направили сайт, намерили сте си фирма за СЕО оптимизация, но за да спестите някой лев, сте решили да направите нещо и вие. Имате повечко време пред компютъра, защо да не опитате? Но не можете да започнете да пускате линкчета, където ви падне, трябват ви специални места, трябва ви стратегия.

Най-просто е, като ви опишем един линк билдинг, ако имате магазин. Все още няма интернет и няма как да разпространите името на магазина в големия град. Какво бихте направили? Бихте разлепили обяви по стълбове или нещо подобно, което е добра стратегия. Колкото повече обяви разлепяте, толкова по-добре. Но колко от тези обяви се виждат от хората или колко хора сте виждали да спират и да четат подобни обяви? Почти николко, нали? Това е така, защото повечето от обявите по стълбовете, са за креди или по-просто казано - за глупости.

Тогава, за да искате вашите обяви да се виждат, трябва да ги сложите на по-подходящи места. Като например витрини на кафенета или магазини, на самите каси, ако помолите продавачката или дори може да си платите за това. При линк билдинга на сайт е същото. Вашият линк представлява вас и вие трябва да го разпространявате на правилните места. Какво обаче означава „правилните места“? Нека пак се върнем на схемата с магазина. Магазини има всякакви, но какво би правила ваша реклама в магазин за месо, когато вие продавате шапки? Нищо общо. Не се надявайте и че клиента може да си каже „а, трябва ми шапка“. Поставяте реклама на места, където има смисъл, следователно, щом имате магазин за шапки, значи може да поставите в магазин за ръкавици, палта или друго топло облекло. Може да опитате и при ваша конкуренция, но сами разбирате, че или, ще ви откажат или ще ви искат много голяма сума. Това отново се отнася и за линка на сайта ви. Ако е в конкурентна ниша, ще ви искат голяма сума. Затова, търсете логиката, какво идва след кое или кое е преди кое. Нещо близко до вашето. Ако примера с шапките и ръкавиците не ви допада, може да е за таблети и калъфи за таблети или стойки, дори зарядни.




Питайте винаги за цената и периода. Щом сте си харесали сайта, много вероятно е да има някаква вероятност за реклама при тях. Гледайте цената да съответства поне на посещенията. Те са много определяща част от цената. Не искате да плащате луди пари за сайт, който прави по няколко уникални на ден. За по-лесно обяснение, ако сте сложили рекламата си в магазин за шапки, трябва да знаете колко посещаван е, колко е известен и къде се намира. Това означава, че дори хората да не купят нещо от магазина, те пак могат да видят обявата ви и да ви посетят. Същото е при сайтовете, но там може да ползвате една по-лесна схема за разпознаване. Нарича се ранг на страницата. Колкото по-висок е той, толкова по-качествен е сайтът, което значи, че има повече посетители. Колкото по-голямо качеството, толкова по-голямо е качеството и за вас, защото това се отразява и на вашия сайт. След като публикувате линкове в колкото се може повече високо рангови сайтове, вашият сайт също ще получи висок ранг. За колко време, не е ясно и зависи от вас, но в колкото по-високо рангови сайтове се целите, толкова по-добре за вас. Имайте предвид, че тези сайтове продават скъпо линкове и банери, така че, ако имате намерението да пускате високо качествени линкове, трябва да си приготвите солидна сума. Ако пък намерите места за по-ниски рангове, те пак са качествени, но повечето си е повечето.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger