5 съвета как да увеличите трафика към вашия блог.

Блог трафикът е сериозен много популярен проблем в областта на блоговете. Ако искате да станете успешен блогър, то ще трябва да създадете голям блог с много трафик. Но докарването на огромно количество трафик към вашия блог не е лесна работа. В наши дни има милиони блогове, свързани с всяка ниша на разположение в мрежата, така че е много трудно на се отселее между тези блогове и да получите голям трафик. Трябва много труд и малко късмет. В този пост ще опиша пет изключително мощни метода за получаване на добър трафик към вашия блог в кратки срокове.

Социалните медии:

Сайтовете за социални контакти са много важен източник на интернет трафик. Опитайте се д увеличавате феновете и последователите си, особено в най-големите сайтове за социални контати като Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn и Pinterest. Ако имате голям брой последователи и се активни, можете лесно да докарате сериозно количество трафик към вашия блог от тях. Споделяйте вашите статии в тези социални мрежи и ще получите добро количество трафик от вашите последователи.

Важни съвети по отношение на социалните медии:

Добаваяйте съдържание в социалните мрежи ръчно. Не използвайт софтуер за добавяне на съдържание. Това ще увеличи ангажираността ви към социалните ви контакти. Използвайте социални бутони за споделяне в блога си, така че читателите на блога ви да могат директно да споделят съдържанието му с техните последователи в социалните мрежи. Тоав може да ви донесе огромен бонус трафик.
Бъдете активни във вашите социални мрежи. Настройвайте събития в социалните мрежи, така вашите последователи ще могат да се насладят споделеното от вас.
Отговаряйте на въпросите и коментарите на вашите последователи и фенове в социалните ви мрежи.

Гост посотве:

Гост публикациите също са много мощен начин за увеличаване на трафика към вашия блог в картък период. Трябва да публикувате стии като гост блогър в утвъредни блогове от същата ниша. Друга полза от гост публикациите е, че вие ще получите един или два линка към вашия блог, което води и до увеличаване на пейдж ранга на блога ви и помага за вашия линк билдинг. Гост блогването ще ви помогне да се представите и мопже да ви помогне в набирането на още последователи в социалните мрежи.

Няколко съвета относно гост публикуването:

Публикувайте гост постове само в добри блогове. Не губете време в публикуване на гост стаии в малки и неутвърдени блогове, защото една статия в голям и утвърден блог ще ви даде повече трафик и представителство, отколкото пет гост публикации в малки блогове. Трябва да публикувате вашите стаии в блогове релевантни на вашата ниша. Това ще ви помогне в таргетирането на трафика към вашия блог.
Публикуване най-малко две гост тастии на седмица е идеалния авриант, но и по две, три на месец е добро решение.
Когато публикувате гост постове, публикувайте само статии написани изцяло от вас.


Добавете някой допълнения към блога си:

Не всички джаджи ще докарат трафик към блога ви, но има някой специфични добавки, които бутони за споделяне, facebook like box, twiiter follower button, които пряко или косвено помагат в привличането на трафик.
Какви са тези джаджи и как помагат в докарването на трафик към блога ви?
Бутони за споделяне на статиите - Докато четат публикациите в блога ви, посетителите могат да ги споделят в собствените си социални мрежи и ако някой от техните приятели в мрежите хареса стаията ви, той също я споделя с неговите последователи в социалните мрежи. По този начин се стартира верижно споделяне на статията ви и това води до увеличаване на вашия блог трафик

Facebook like box

- С помоща на тази джаджа вашите посетители могат да харесат вашата Facebook фен страница без д анапускат блога ви. По този начин тази джаджа помага за увеличаване на вашите Facebook фенове. Тези фенове ще ви помогнат в бъдеще да увеличите трафика си, като публикуавте нови статии в блога и фен страницата ви.

Twitter follower button

- Бутона за следване в Twitter помага за увеличаване на последователите ви в тази социална мрежа. Колкото повече последователи имате в Twitter, толкова повече трафик можете да получите.

Google + бадж

- Google + е много добър източник на трафик. Добавянето на Google+ значка в блога ви помага заувеличаване на последователите ви в Google+.
Email абонамент - Тази джада помага за увеличаване на редовните читатели на блога ви, като ги известава за новите публикации на електронната им поща. Колкото повече се увеличава броя на абонираните за известие читатели, толкова повече ще се увеличава трафика ви.

Популярни публикации

- Джаджата за популярни публикации привлича посетителите на блог ави към вашите най-популярни статии. По този начин тя помага за увеличаване на показваните страници и средното време прекарано в блога ви.

Честота на публикуване:

Последния, но не и по важност съвет за увеличаване на трафика ви е честотата на публикуване на статии. Трябва да публикувате статии всеки ден или през два до три дни. Това ще увеличи скоростта н аиндексиране на вашия блог. Паяците на търсачките ще обхождат блога ви много по-често и най-новите ви постове ще се появяват по-бързо в резултатите от тръсенето.

Ако изпълните тези съвети, вашият блог ще се утвърди в блогосферата. Ще видите големи промени в графиката за трафика към вашия блог.

Вашето мнение за тези съвети и предложения за други важни фактори за увеличаване на трафика към блог, можете да споделите в коментарите.
Надявам се статията да е полезна!
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 5 коментара

Страхотна статия. Аз бих ви предложил като допълнителна опция за максимален ефект размяна на линкове с други добри блогове на същата тематика.

10 юни 2013 г. в 8:44

Статията е много добро помагало за начинаещи. Има какво да научат от нея.

13 октомври 2013 г. в 11:49

По принцип е възможно. Имаш много варианти - да си събрал предварително няколко статии по темата и докато пускаш тях регулярно да пишеш нови, да търсиш постоянно нещо интересно по темата и да го представяш, да предлагаш гост блогинг о т.н.

23 декември 2016 г. в 17:19

Много полезна статия .

31 януари 2018 г. в 13:07

Определено ще ми е в помощ!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger