Добър или лош блогър сте?

Blogger

Има два основни вида блогъри. Този, който прави пари чрез сайта си, и този, който прави всичко за забавление и за него парите нямат значение. Напоследък все повече блогъри се превръщат от тип "просто за забавление" в тип "парите имат значение". В това да правите пари с блога си няма нищо лошо и хората трябва да го разберат. Но не трябва да им го натрапвате.

Често срещана грешка, която блогърите правят е, че започват да се вълнуват повече от парите, отколкото от своите читатели. Те се фокусират върху подбирането на най-доходните реклами и фактът, че те не съответстват на темата на блога им, слабо ги интересува. Все едно да видите в сайт за градинарство реклама на сайт за запознанства. Този вид поведение разочарова редовните читатели и плаши новите.

Проучванията сочат, че хората оценяват надеждността на сайта през първите 8 секунди. Ако Вашият блог е покрит с реклами, те ще си помислят, че целта Ви е да им продадете нещо и няма да си губят времето с него. Не е изненада, че смесването на съдържанието на блога с рекламите в него е толкова успешно. Това повишава доверието към Вашия сайт, читателите са по-склонни да прекарват повече време в него и когато видят реклама има голяма вероятност да кликнат върху нея, тъй като не мислят, че правите това, само за да им продадете нещо. Добра идея е да започнете да мислите за Вашите читатели като за Ваши приятели. Ще се опитате ли така усилено да продадете нещо на приятелите си? Вероятно не.

По-долу са разликите между добрия и лошия блогър. Сами преценете към кой тип спадате.

Вие сте добър блогър, ако:

·         това, за което пишете, е Вашата страст
·         мислите за ползите, които Вашите читатели трябва да имат
·         безплатно препоръчвате неща или предлагате място за реклама, които те наистина смятат, че си струват
·         имате дългосрочен успех, защото сте лоялни към читателите си

Вие сте лош блогър, ако:

·         интересува Ви само печалбата от блога
·         единственото, за което мислите, е как да накарате своите читатели да кликнат върху                           рекламите или партньорските връзки
·         препоръчвате всичко срещу високо заплащане
·         имате краткотраен успех, защото читателите Ви осъзнават, че Вашият блог е създаден, само за да им продаде нещо

Ако подходите от различен ъгъл и Вашият блог предлага реални ползи за читателите Ви, ще имате успех. Този успех няма да Ви споходи на другия ден, защото се иска време и отдаденост, за да построите нещо онлайн. Но бъдете търпеливи. Правенето на пари онлайн е по-лесно, отколкото си мислите.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 11 коментара

4 март 2013 г. в 14:52

Ще кажа честно. Баланса на интересните блогове е 50/50, поне в БГ. Някои го правят за удоволсвие, в това число и аз, но други гледат само как да изкарат повече пари, както каза и ти. Не казвам, че моят блог е много интересен, може би изобщо не е, но не това е главната тема.

Добре, че си се сетил да напишеш тази статия. Аз мисля, че няма да е лошо да се направи някаква инициатива за най-добър блогър на годината или месеца... примерно.

Може да се направи някаква фейсбук страница и там да се гласува за "Най-добър блогър за месец еди кой си" :D може да звучи тъпо, но ако има навити, свържете се с мен да го направим.

Тази статията е определено интересна, поздравления.

4 март 2013 г. в 15:10

@ Adnan Rasim: Адо, честно казано съм имал удоволствието да чета твоя блог и мога да кажа, че е сред интересните.
Аз от много време имам идея подобна на твоята за класацията. Сега разработвам една блог директория, която ще стартира тези дни. Надявам се да събере много и интересни блогове. В нея има възможност да се пишат ревюта на блоговете и да се оценяват. Може да направим една facebook страница в, която да класираме българските блогове. Аз съм за.
И още нещо, което е важно (поне за мен):
Както знаете (поне редовните читатели на този блог), тук пишат доста гостуващи явтори. Тази статия е на едно моиче, което забележете, дори няма собствен блог. Надявам се да продължи дапише за myblogroll.eu, тъй като е чвно, че има стил.

4 март 2013 г. в 21:22

Аз лично не мога да кажа, че съм добър, но и в същото време, че съм и лош блогър. Мисля, че се намирам точно по средата и се надявам след време да спадам към добрите.

6 март 2013 г. в 11:35

Чудесна статия. Абсолютно съм съгласен с теб, че трябва да мислим за нашите чистатели като за наши приятели. Според мен добрият блогър е блогърът, който пише статии, които са наистина полезни и интересни за неговите читатели. Лично на мен ми е омръзнало да чета публикации, които не ти казват нищо ново, нищо съществено и които са написани само за да бъде пъбликувано нещо.

2 април 2013 г. в 22:36

Наскоро попаднах в специализиран фитнес блог, в който прочетох статия пълна с абсурдни преувеличения за някакъв никому неизвестен продукт за качване на маса. Това беше очевадно рекламна статия. Във всеки абзац на текста имаше линк към сайта, от който може да се закупи продукта. След като преглътнах отвращението си от тази очевадно платена статия, последвах един от линковете и попаднах на нещо още по-ужасно - сайт от една страница с потресаващо лош дизайн. Не ми трябваха 8, а само 1 секунда, за да разбера, че както сайтът, така и прехваленият продукт са гаражно производство. Никога повече няма да посетя този фитнес блог.

3 април 2013 г. в 16:29

Това е факт, все по-малко остават наистина стойностните блогове. Моето мнение е, че това се дължи на все по неоптимистичното ни бъдеще. Всеки се опитва да си докара някоя друг лев допълнително. Просто живеем в такива времена, че ако нямаш пари си никои. До една степен оправдавам тези хора, те се се опитват с това което имат да изкарат за идните дни. Друг е въпроса, че това отблъсква читателя. Малко по малко ще му спаднат посещенията в блога и накрая ще бъде принуден да го върне в първичния, обичан от феневета му облик.

3 април 2013 г. в 18:10

Изглежда аз съм някъде по средата. Харесва ми да си блогвам, но пък без пари не става. Общо взето, трябва да се установи някакъв синхром между двете, така че посетителите да останат доволни и да дадат на вебмастера да изкара некой лев:)

3 април 2013 г. в 20:22

Истината е някъде по средата. Както казва рапъра Конса - това е да продаваш картофи заради тях самите.Никой не блогва само заради удоволствието от самото блогване (макар и то да е една от причините или поне причината да се започне в началото).

10 май 2013 г. в 14:02

Аз мога да се определя като добър блогър. Веднага ще кажа защо: предлагам качествено съдържание на посетителите ми, старая се да е лесно за четене и усвояване, качвам много картинки и видео, за да е по-интересно.

9 февруари 2014 г. в 22:36

mnogo hubav sajt imate

Интересна статия

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger