Хакнаха Twitter. Пострадали са 250 000 акаунта.


В петък Twitter Inc. заявиха, че са засекли сериозни неоторизирани опити за достъп до информация от услугата за кратки съобщения, използвана от над 200 000 000 човека.

В блог пост, компанията от Сан Франциско заяви, че са идентифицирали компютърни атаки, които може да са получили достъп до ограничена информация, като потребителски имена в Twitter, и-мейл адреси и криптирани пароли на 250 000 потребители на Twitter.

От Twitter обявиха, че ще изпратят на засегнатите потребители имейл с уведомление за нуждата от смяна на паролата за достъп.
Също така апелират към потребителите да не използват Java през своите браузери, тъй като създава предпоставки за успешна хакерска атака.

В блог поста от Twitter казват, че "Тази атака не е работа на аматьори, и ние не вярваме, че това е изолиран инцидент." Също така предупреждават, че "Нападателите се били изключително усъвършенствани и ние вярвавме, че и други фирми и организации също са били атакувани наскоро."

Преди време Twitter също пострада от атаки срещу няколко известни потребителски профила, включително и инцидент, при който се появиха фалшиви съобщения в Twitter от акаунта на Барак Обама. В резултат на този и други инциденти Twitter е поставен под наблюдение от Федералната търговска комисия на САЩ във връзка с овинения, че услугата е с недостатъчно надеждна защита на потребителските акаунти.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 9 коментара

6 февруари 2013 г. в 20:26

Те е хубаво, че ни предУпрежват, но ако натискате с "ДА" на всички приложения кой да е виновен.

6 февруари 2013 г. в 22:53

@Адо: Благодаря за корекцията. :D Тов с приложенията е точно така. Не само в Twitter се приемат всякакви приложения. Дори тук най-вероятно са доста по-малко в сравнене с Facebook. И после си задават въпроса " Ама как стана това?!" Истината е, че приложенията, колкото могат да са полезни, три пъти повече могат да са вредни и трябва да се внимава изключително много с тях.

8 февруари 2013 г. в 13:13

Реалната заплахата от подобни последствия във Фейсбук е още по-голяма, чрез достъпа до личните данни и информация, които ние предоставяме на всевъзможни приложения. Голяма част от потребителите въобще не са на ясно с какво се съгласяват и какъв достъп дават на приложенията, включително и на ангажирани трети страни. Аз лично, наскоро сведох приложенията си до минимум, премахвайки значителна част от тях завинаги. Въпреки това, че те вече не присъстват в моя списък с приложения, не променя факта, че те все още имат моята лична информация до която съм позволил достъп на първо място. Според мен хората трябва да се запознаят по-добре с евентуалните заплахи на които се излагат, посредством използвайки голяма част от приложенията в социалните мрежи.

10 февруари 2013 г. в 22:51

@Живко Сталев: Изключително си прав с това си твърдение. Преди време бйх публикувал тук една статия за грешките, които се допускат с педоставянето на достъп до лична информация във Facebook. Ако разгледаш темтите в блога ще я откриеш, има интересни неща. И аз след това ограничих невероятно много списъка с приложенията. По-интересно ми беше да открия, че имам приложения, които никога не съм удобрявал, както и харесвани разни неща, които нищо не ми говорят. Оказа се, че някои от въпросните приложения правят това вместо потребителите. Веднъж щом си им дал права за достъп и те започват да работят от твое име. Бях потресен. Явно скоро ще напиша подобна статия ще се радвам ако имате полезни съвети, които да включим в нея. Трябва да покажем на хората каква беля могат да си създадат без д аочакват.

12 февруари 2013 г. в 16:52

Този проблем със мистериозното увеличаване на приложения които никога през живота си не съм виждал, а камо ли използвал, го имаше и при мен. От 30 приложения които аз изпозвам, списъка беше нарастнал на потресаващата цифра от 200. За начало мога да дам няколко съсвета към потебителите на социалната мрежа, първо не използвайте ненужни приложения. Няма никакъв смисъл от масово използваните късметчета и тем подобни потенциални спам носители. Второ, проверете списъка с наличните си приложения и премахнете ненужните, сигурен съм, че ще бъдете изненадани от техния брой. Трето и много важно нещо е да ограничите функционалността на тези приложения, които всъщност намирате за полезени и желаете да използвате. Все пак никой няма нужда някое приложение да публикува от негово име и да споделя неговата лична информация. Колкото и досадно да звучи, научете се да четете какви права предоставяте на приложенията преди да приемете тяхните предварителни условия за използване, за да си спестите главоболията които магат да последват след това.Това са нещата за които се сещам на прима виста, който има някакви предложения да допълва. Време е хората да се запознаят с начините как да използват безопастно и ефективно социалните мрежи.

18 февруари 2013 г. в 10:18

Тези приложения са създадени за печелене на пари, спам и шпионаж, и аз съм намирал приложения на таблета си които не съм инсталирал никога, и от тогава проверявам и трия.

24 февруари 2013 г. в 15:53

Twitter не са надеждни според мен когато става на въпрос за соц. мрежи, с две ръце съм за facebook.

24 февруари 2013 г. в 23:01

#Ядки: О, да т икажа и facebook не е толкова надежден, колкото си мислиш. До сега тук съм писал 2 статии за тяхни изцепки и бъгове, асъм подготвил още една, която е доста обширна. Предполагам, че тези дни ще успеч д а я постна и може да си промениш мнението. Особено, ако си от хопрата, които обичат да ползват приложенията им.

10 юни 2013 г. в 21:09

Рано или късно го очаквах това. Надявам се всичко да се оправи възможно най-скоро

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger