Терористичен атентат в Бургас, или как оплюха България!

Атентат в Бургас Снимка: БГНЕС

Вече, едва ли има човек в България, който не знае, че вчера привечер на летище Сарафово в Бургас бе извършен кървав терористичен атентат срещу група израелски туристи. За съжаление, по последни данни жертвите на това нечовешко деяние вече са 7, а ранените над 30. Стана ясно, че атентата е извършен от терорист камикадзе, което окончателно сложи черен печат върху вярванията ни, че на наша територия няма да се случи подобно нещо. За съжаление вече не можем да говорим за спокойствие по улиците в никакъв случай. Със сигурност ще се появят хора, които ще кажат, че и до сега не беше спокойно с големия брой поръчкови убийства цитирани в последния европейски доклад. На тази тема обаче, аз имам по-различно мнение. Докато поръчковите убийства са с определени мотив и цел и в тях трудно може да пострада случаен човек, то при психопатите и терористите това съвсем не е така и обикновено жертвите са именно нищо не подозиращи хора. До вчера в България нямахме случаи като този на остров Утоея, в който психопат изби над 85 деца. Нямахме и случаи като този в гр.Меминген в Германия от 22.05.2012г, в който ученик откри безразборна стрелба в училище или инцидента в гр.Лудвигсхафен, Югозападна Германия, където 23 годишен нападна училище и застреля учител преди 2 години. На 26.05.2012г пък, във Финландия мъж откри стрелба от покрива на сграда по случайно минаващи хора и уби 2 души и рани още седем души, пак с неясен мотив и без поръчка.
 Има още много такива случай върху, които трябва да се обърне вниманието на хората и на тези, които определят България като рискова точка с докладите си.
Сега с този атентат съвсем ще ни обявят за "гореща точка".
 Вчера гледах по телевизията новините за атентата и попаднах на телефонна връзка в ефир с известен израелски журналист, който обяви едва ли не, че България е разграден двор,  в който всеки може и прави атентати и убийства. Обясняваше, че нямало сигурност на паркинга на летището, че не можело да не се провери кой отива до автобуса и подобни неща. Най-накрая каза уникалната глупост, че полетът е чартър и сигурността била по-ниска, отколкото би била, ако полета е бил на израелските авиолинии. Заяви, че можело бомбата да е пренесена с багажа още на самолета. А никой от нашите захласнати журналисти не се сети да го пита, този самолет от някоя нива ли е излетял в Израел. Те като имат толкова добра охрана как са го пропуснали на тяхната аерогара?! Как така обяви, че България е лесна мишена за терористични актове? Не мисли ли, че с това изказване може да провокира опити за други такива актове на наша територия?
 Мое мнение е, че сега разни "журналисти" в стремеж да направят сензация и политици борещи се за кокала, ще изсипят цялата помия върху България без дори да се замислят с цел да се докопат до техните 15 минути слава.
 Въпросът ми е: Трябва ли да оплюем България и да я обявим за най-несигурната страна, или трябва да приемем случилото се като последствие от поетите ангажименти за борба с тероризма в световен мащаб у участието ни в мисии на НАТО?

 Чувствайте се свободни да дадете своето мнение!

Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

19 юли 2012 г. в 23:53

Да наистина ни разтресе този атентат в Бургас. Никой не мислеше, че е възможно да ни се случи подобно нещо, може би зашото ни е присъщо да се омаловажаваме. Но е факт, че няма точка на света, където да си в безопасност от тези психопати. Съболезнования на близките на загиналите!
Иначе подкрепям мнението за сигурността в България. Чудно защо никой представител на властта не си е направил труда да извади подобни статистика.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger