Интериорни врати – цени и ценообразуване.

При избора на интериорни врати един от определящите фактори е тяхната цена (за разлика от входните врати, където водеща е сигурността). Преимуществено значение за формиране на цената имат вида и качеството на вложените материали – с най-високи цени са вратите от естествена дървесина, както и тези с покрития от кожа или други натурални продукти.

Дизайнът оказва влияние върху цената дотолкова, доколкото определя използването на специфични материали и техники за тяхното закрепване (стъкла, огледала, допълнителни дървени елементи или дори скъпоценни и полускъпоценни камъни). По правило разликата в размерите също се отразява на цената на вратите (което е свързано с количеството, а не с качеството на материалите), а при нестандартни врати с поръчкови размери може дори значително да я повиши. Това се дължи на факта, че изцяло механизираното серийно производство работи в полза на клиентите и намалява стойността на продукцията, а за индивидуалните изисквания са необходими персонално внимание и изработка извън поточната линия.

Наличието на голям брой производители с конкурентноспособни стоки също намалява цената им, което важи с пълна сила и за пазара на интериорни врати. Липсата на монополизъм и желанието на компаниите да печелят повече доволни клиенти води до производството на все по-достъпна продукция, която лесно и бързо достига до крайния потребител без съществено оскъпяване за транспортни и др. разходи.




В цената на интериорните врати понякога се включват брава и дръжки, но това не е във всички случаи и трябва да се вземе предвид, когато се изчислява крайният разход за поставяне на нова вътрешна врата у дома или в офиса.

На последно място, но не и по важност, е цената за монтаж на интериорните врати. Този разход масово е избягван и в голяма част от случаите това води до по-нататъшни проблеми. Освен много нерви и усилия за клиентите, които се опитват сами да извършат монтаж, тази практика води и до значително намаляване гаранцията на продуктите, тъй като неправилно поставените врати имат много по-кратък живот. Затова специалистите на интериорни врати Борман Комерс препоръчват да не се спестява този незначителен разход, предвид последствията, които може да възникнат.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger